Johanna köögis: Šokohoolikute ja eesti perenaiste lemmikud!

43 kommentaari
Johanna köögis: Šokohoolikute ja eesti perenaiste lemmikud!

  Millise magustoiduga üllatad jõululaupäeval oma pereliikmeid Sina? Kui pea on tühi, siis oled sattunud täpselt õigesse kohta.  

Millise magustoiduga üllatad jõululaupäeval oma pereliikmeid Sina? Kui pea on tühi, siis oled sattunud täpselt õigesse kohta.

Mul on suur rõõm ja au sulle esitada kahte täiuslikku šokolaadikooki, mis ei jäta külmaks küll mitte kedagi. Mõlemad šokolaadikoogid valmivad KIIRELT, LIHTSALT, ODAVALT ja on JUMALIKULT maitsvad. Täitsa võimalik, et tegemist võib olla sinu tulevase firmaroaga;)

 

 

 

Kui oled naine, kellele meeldib suurema osa ettevalmistustest ära teha enne jõuluõhtut, siis on järgnev retsept sinu jaoks!

Prantsuse šokolaadikook 8-le

Kalorid: Vötame mönuga ja peale pühi vaatame edasi;)

Vaja läheb:

200 g tumedat šokolaadi

200 g võid

200 g suhkrut

4 tk suurt muna

20 g nisujahu

Pool teelusikat Cayenne`i pipart ja törts meelepärast konjakit (mis jõuluõhtu magustoit see muidu oleks?:)

Kuidas teha?

Sulata või ja šokolaad potis. Kui see on tehtud, lisa suhkur. Lase segul veidi jahtuda ja seejärel  lisa ükshaaval lahtiklopitud munad. Viimasena sõelu sisse jahu ja sega  tainas ühtlaseks. Järgnevalt vala segu eelnevalt ettevalmistatud  koogivormi (võitatud 24 cm läbimõõduga koogivorm) ja küpseta 200 kraadises ahjus umbes 25 minutit.  Lase koogil täielikult vormis jahtuda ja serveeri koos pohlade või jõhvikatega. NB! Kook peabki seest pehmeks jääma!

 

Kui Sulle meeldib jõululaupäeval köögis askeldada ja pidevalt uusi maitsvaid hõrgutisi lauale tuua, siis on allolev retsept täpselt sulle;)

Šokolaadi laava kook 6-le muffinivormides

100 g võid

100g tumedat šokolaadi

100 g peensuhkrut

2 tk suurt muna

20 g nisujahu

Taaskord Cayenne`i pipart ja törts alkoholi (ma olen parandamatu:)

Kuidas teha?

Tehnoloogiline käik on siin täpselt sama, ehk kõigepealt sulata või ja šokolaad ning lisa suhkur. Lase segul jahtuda ja alles siis lisa juurde lahtiklopitud munad ja jahu. Kalla segu võitatud vormidesse (ideaalis võiks need olla sufleevormid, aga ole mureta, muffinivormid ajavad ka asja ära. Küpseta eelkuumutatud  ahjus 200 kraadi juures umbes 10 minutit. Valmis vulkaanid kummuta taldrikule (harjutamine teeb meistriks!) ja serveeri kohe koos vanillijäätise ja marjadega. 

Mida teha ülejääkide või kookidega, mis on kaotanud oma esindusliku välimuse? Valmista neist efektse välimusega trühvlid ja ma garanteerin sulle, et need kaovad laualt kui soojad saiad;)

Selleks tambi kook mõnusaks massiks, pane umbes tunniks sügavkülma (kui soovid, lisa juurde puuviljatükikesi või timmi maitset alkoholi või maitseainetega). Kui tunnike on möödunud, sulata vesivannil šokolaad (vajadusel lisa õli). Vooli massist suupärased pallikesed, kasta šokolaadi sisse, kaunista ja lase enne serveerimist täielikult hanguda. Jäägu see nipp meie väikseks saladuseks;)

Rahulikke ja rõõmurohkeid pühi Teile! 

Johanna