Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: sügisene ploomi-puruvorm

Hei, sügis käes ja ploome muudkui langeb ning just seepärast lähevad täna ahju need samad magusad sügisviljad. Retsept on nii lollikindel, et sobib ideaalselt lõpetama sinu argist õhtusöömingut, sest mis õhtusöök see ilma magustoiduta ikka meil on.


Hei, sügis käes ja ploome muudkui langeb ning just seepärast lähevad täna ahju need samad magusad sügisviljad. Retsept on nii lollikindel, et sobib ideaalselt lõpetama sinu argist õhtusöömingut, sest mis õhtusöök see ilma magustoiduta ikka meil on.

 

Tulemus: uus retsept, mis läheb kausta vahele. Õnnestub alati!

Kogus: 4-le

Kalorid: 1 portsjon umbes 300 kilokalorit

Muusikasoovitus: Le Youth "Cool"

 

Vaja läheb:

60 g nisujahu

50 g mandlijahu (mina jahvatasin kohviveskis mandlilaastud peeneks pulbriks)

50 g võid

40 g suhkrut

1 tl kaneeli

1 tl vaniljesuhkrut

0, 5 tl küpsetuspulbrit

natuke soola 

12 ploomi

 

Kuidas teha:

Kõigepealt kuumuta ahi 200 kraadini. Järgnevalt puhasta ploomid kividest ja lõika need suupärasteks tükkideks.  Kui see on tehtud, vala nisu- ja mandlijahu, suhkur ja maitseained segamisnõusse, lisa külmad võitükikesed ja töötle ained ühtlaseks sõmeraks puruks. Puista pool purust nelja väikesesse võitatud vormi, aseta sinna peale ploomid ning viimasena lisa veel katteks allesjäänud puru.

Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 minutit. Serveeri soojalt koos vanilli-koorejogurti või -jäätisega.

 

Soovitus:

Proovi teinekord lisada kookoshelbeid ja martsipani.

[gallery ids="2014424,2014433,2014440,2014449,2014458,2014469"]