Reklaam sulgub sekundi pärast

Johanna köögis: tõeliselt tummised ja mahlased šokolaadi-peedi brownie`d

Hei, kallis Lugeja! Kas sina kuulud ka nende kokkajate hulka, kelle küpsetises lihtsalt peab üks pisike vigur sees olema? Kui tundsid ennast ära, siis on tänane postitus just sinu jaoks. Jagamisele läheb üks tõeliselt mahlane ja šokolaadine peedi-brownie retsept,  mis on suurepärane alternatiiv traditsioonilisele brownie`le. Proovi kindlasti, kuna peedi ja šokolaadi kooslus juba alt ei vea.

Hei, kallis Lugeja! Kas sina kuulud ka nende kokkajate hulka, kelle küpsetises lihtsalt peab üks pisike vigur sees olema? Kui tundsid ennast ära, siis on tänane postitus just sinu jaoks. Jagamisele läheb üks tõeliselt mahlane ja šokolaadine peedi-brownie retsept,  mis on suurepärane alternatiiv traditsioonilisele brownie`le. Proovi kindlasti, kuna peedi ja šokolaadi kooslus juba alt ei vea.

Tulemus: Peedivihkajad üllatuvad meeldivalt ja küsivad lisa

Kogus: 20x20 koogivorm annab 9 ruudukest

Kalorid: 1 ruuduke annab umbes 200-250 kilokalorit

Muusikasoovitus: Joe Mendick and Kyle Selig "Sailing Again"

 

Vaja läheb:

2 keedetud peeti ehk 250 g 

100 g tumedat šokolaadi

60 g jahu (mina kasutasin võrdselt kanepi- ja rukkijahu)

2 muna

130 g suhkrut

70 g võid

100 g rosina- ja pähklisegu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl vaniljesuhkrut

15 g kakaod

veidi Cayenne`i pipart

 

Kuidas teha:

Kuna mina olin seekord laisk, siis ostsin poest juba valmis keedetud ja kooritud peedid, aga muidu tuleks alustada peedi keetmisega. Kui see on tehtud, püreesta või riivi peedid. Järgnevalt sulata potis madalal kuumusel kuubikuteks lõigatud või, lisa sinna hulka ka šokolaaditükid ja sega kuni šokolaad on sulanud. Nüüd vala see sama šokolaadi-või segu püreestatud punapeedi hulka ja sega hoolikalt läbi. Edasi vahusta munad suhkruga kergeks ja õhuliseks vahuks ning sega siis see väga ettevaatlikult peedi-šokolaadi hulka. Ikka ettevaatlikult ja mõnusa tundega alt üles tõstes läbi. Viimasena sõelu peedisegu sisse omavahel juba eelnevalt kokku segatud rukkijahu, küpsetuspulber, vaniljesuhkur, kakao ja pipar. Sega taaskord õrnalt läbi! Soovi korral on just nüüd õige aeg lisada ka veidi pähkleid ja rosinaid (soovitan need sul eelnevalt peenemaks hakkida). Valmis tainas kalla küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit (suurema vormi puhul lühenda küpsetusaega). Ära siis üle küpseta! Valmis brownie peabki seest niiskeks jääma ja ainult pealt kõvaks. Lase koogil täielikult maha jahtuda ja alles siis lõika lahti.

 

Johanna

 

 

[gallery ids="1859183,1859190,1859196,1859203,1859211,1859219"]