Hei, kallis Lugeja! Kas sina kuulud ka nende kokkajate hulka, kelle küpsetises lihtsalt peab üks pisike vigur sees olema? Kui tundsid ennast ära, siis on tänane postitus just sinu jaoks. Jagamisele läheb üks tõeliselt mahlane ja šokolaadine peedi-brownie retsept, mis on suurepärane alternatiiv traditsioonilisele brownie`le. Proovi kindlasti, kuna peedi ja šokolaadi kooslus juba alt ei vea. Hei, kallis Lugeja! Kas sina kuulud ka nende kokkajate hulka, kelle küpsetises lihtsalt peab üks pisike vigur sees olema? Kui tundsid ennast ära, siis on tänane postitus just sinu jaoks. Jagamisele läheb üks tõeliselt mahlane ja šokolaadine peedi-brownie retsept, mis on suurepärane alternatiiv traditsioonilisele brownie`le. Proovi kindlasti, kuna peedi ja šokolaadi kooslus juba alt ei vea. Tulemus: Peedivihkajad üllatuvad meeldivalt ja küsivad lisa Kogus: 20x20 koogivorm annab 9 ruudukest Kalorid: 1 ruuduke annab umbes 200-250 kilokalorit Muusikasoovitus: Joe Mendick and Kyle Selig "Sailing Again" Vaja läheb: 2 keedetud peeti ehk 250 g 100 g tumedat šokolaadi 60 g jahu (mina kasutasin võrdselt kanepi- ja rukkijahu) 2 muna 130 g suhkrut 70 g võid 100 g rosina- ja pähklisegu 1 tl küpsetuspulbrit 1 tl vaniljesuhkrut 15 g kakaod veidi Cayenne`i pipart Kuidas teha: Kuna mina olin seekord laisk, siis ostsin poest juba valmis keedetud ja kooritud peedid, aga muidu tuleks alustada peedi keetmisega. Kui see on tehtud, püreesta või riivi peedid. Järgnevalt sulata potis madalal kuumusel kuubikuteks lõigatud või, lisa sinna hulka ka šokolaaditükid ja sega kuni šokolaad on sulanud. Nüüd vala see sama šokolaadi-või segu püreestatud punapeedi hulka ja sega hoolikalt läbi. Edasi vahusta munad suhkruga kergeks ja õhuliseks vahuks ning sega siis see väga ettevaatlikult peedi-šokolaadi hulka. Ikka ettevaatlikult ja mõnusa tundega alt üles tõstes läbi. Viimasena sõelu peedisegu sisse omavahel juba eelnevalt kokku segatud rukkijahu, küpsetuspulber, vaniljesuhkur, kakao ja pipar. Sega taaskord õrnalt läbi! Soovi korral on just nüüd õige aeg lisada ka veidi pähkleid ja rosinaid (soovitan need sul eelnevalt peenemaks hakkida). Valmis tainas kalla küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus umbes 35-40 minutit (suurema vormi puhul lühenda küpsetusaega). Ära siis üle küpseta! Valmis brownie peabki seest niiskeks jääma ja ainult pealt kõvaks. Lase koogil täielikult maha jahtuda ja alles siis lõika lahti. Johanna [gallery ids="1859183,1859190,1859196,1859203,1859211,1859219"]
Luisa ja Taavi Rõivas — FOTO: Luisa Rõivas/Instagram Keha ja vaim ON ALLES SAAVUTUS: Luisa Rõivas trenni tegemisega armu ei anna
Hendrik Terras abikaasaga — FOTO: Meisi Volt Suhted ja seks ABIKAASA avaldas, mis on tema ja Hendrik Terrase pere õnnevalem
Brigitte Susanne Hunt — FOTO: Brigitte Susanne Hunt/Instagram Köök ja söök RETSEPT: BRIGITTE SUSANNE HUNDI kalorivaesed pannkoogid valmivad mõne minutiga
Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma? — FOTO: Serenita Sisuturundus Mis on psühhobiootikumid ja miks sa peaksid neist teadma?
Puhitus ja IBS - miks seda just naistel rohkem esineb? — FOTO: Biocodex Sisuturundus Puhitus ja IBS – miks seda just naistel rohkem esineb?