Johanna köögis: vanakooli kohupiimakook, mis viib keele alla

Johanna köögis: vanakooli kohupiimakook, mis viib keele alla

Täna on meil menüüs vanakooli kohupiimakook, mis kuulub kindlasti minu lapsepõlve lemmikute hulka. Tegemist on tõeliselt mõnusa küpsetisega, mis läheb seismisega ainult paremaks.

Täna on meil menüüs vanakooli kohupiimakook, mis kuulub kindlasti minu lapsepõlve lemmikute hulka. Tegemist on tõeliselt mõnusa küpsetisega, mis läheb seismisega ainult paremaks.

Kogus: mina sain 13 koogilõiku ehk umbes pool plaati

Tulemus: ehe ja hää

Kalorid: 1 koogilõik annab umbes 250 kilokalorit

Muusikasoovitus: Wyclef Jean “Baby Daddy”

 

Vaja läheb:

160 g jahu

100 g võid

1 muna

2 spl suhkrut

veidi soola

Täidis:

500 g kohupiima (mitte kohupiimapastat)

170 g suhkrut

3 muna

100 g hapukoort

100 g rosinaid

1 riivitud sidrun ja maitseks veidi mahla 

 

Esmalt valmista põhi ehk siis mõõda kaussi jahu, suhkur ja sool. Seejärel lisa sinna külmad võitükid ja näpi segu kiirelt peeneks puruks. Kõige viimasena lisa üks pisike muna, sega tainas  kiirelt ühtlaseks  ja aseta see siis vähemalt pooleks tunniks külma. 

Kata küpsetuspaberiga ahjuplaat, rulli tainas küpsetusplaadile ja eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus umbes 8-10 minutit (eelküpsetatud tainas peaks olema pealt “kuiv”). Katte jaoks vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks, lisa juurde hapukoor, kohupiim, sidrunikoored ja rosinad. Teises kausis vahusta kõvaks vahuks munavalged ja pigista sinna hulka veidi sidrunimahla. Kui see on tehtud, lisa munavalgevaht õrnalt kohupiimasegu hulka. Vala täidis eelküpsetatud põhjale ja  küpseta veel umbes 35 minutit. NB! Vahustan mune eraldi, kuna tulemus jääb palju õhulisem, aga eks see ole juba maitse küsimus.

 

Koos emmega on seda kooki süüa eriti mõnus:)

Johanna