Johanna soovitab: Värsked rannakarbid veinikastmes

34 kommentaari
Johanna soovitab: Värsked rannakarbid veinikastmes

Olen juba päris pikalt otsinud uut maitseelamust ja lõpuks ometi ma leidsin selle. Minu uueks lemmikuks on värsked rannakarbid veinikastmes. Ma garanteerin sulle, et see imemaitsev leem, taevalikud karbid ja pokaal valget veini juba külmaks ei jäta. Proovi kindlasti!

Olen juba päris pikalt otsinud uut maitseelamust ja lõpuks ometi ma leidsin selle. Minu uueks lemmikuks on värsked rannakarbid veinikastmes. Ma garanteerin sulle, et see imemaitsev leem, taevalikud karbid ja pokaal valget veini juba külmaks ei jäta. Proovi kindlasti!

Kogus: 2-le

Tulemus: Tuba täis värsket merelõhna ja maitse, mis on lihtsalt taevalik

Kalorid: 1 rannakarp annab umbes 7-10 kilokalorit

Muusikasoovitus: Ellen Allien “Flashy Flashy”

 

Vaja läheb:

500 g värskeid rannakarpe 

1 tšillipipar

3 küüslauguküünt

1 sibul

oliiviõli

umbes 4 dl kuiva valget lauaveini

1 spl fariinisuhkrut

1 tl soola

 

Kuidas teha:

Pese, puhasta, koputa!

Kõigepealt pese hoolikalt rannakarbid. Tuletan meelde, et karbid peavad olema suletud. Kui leiad mõne lahtise karbi, mis kiirelt ennast sinu koputamise peale sulgeb, siis kõlbab ka see söömiseks. Järgnevalt haki peeneks küüslauk, sibul, tšillipipar ja prae pannil umbes 2 minutit. Lisa vein, suhkur ja sool ning kuumuta keemiseni. Seejärel lisa rannakarbid, kata pann kaanega ja hauta umbes 7 minutit või kuni kõik karbid on kenasti avanenud. NB! Kui mõni karp peale kuumutamist ei avane, siis viska see lihtsalt minema. 

 

Mõnusaid maitseelamusi!

Johanna