Reklaam sulgub sekundi pärast

Koduküpsetatud karask asus mängu juhtima 1:0

Kallis buduaarikas, täna teeme tutvust eesti köögist pärit tervisliku vahepalaga ehk odrajahukaraskiga.


 

Kallis buduaarikas, täna teeme tutvust Eesti köögist pärit tervisliku vahepalaga ehk odrajahukaraskiga.

See hõrk küpsetis valmib mängleva kergusega ja ma garanteerin, et sinu ahjusoe karask teeb kindlasti poe omale silmad ette. Hoidkem oma esivanemate toidupärandit ja rikastagem tulevikus toidulauda just selle maitsva küpsetisega.

 

Odrajahu-kohupiimakarask

Tulemus: kui jaks otsas, siis haara karask, mis annab jõudu kogu päevaks

Kalorid: 1 priske viil on umbes 200 kalorit 

Tase: algajad

Vaja läheb:

200 g Otto ricotta kohupiima

200 g hapukoort (petti, keefirit, piima või jogurtit)

1 tk muna

120 g odrajahu

65 g nisujahu

1 tl söögisoodat

2 tl soola

2 tl suhkrut

Pool klaasi piima, et taigen saaks vedelam.

Vastavalt maitsele köömneid, erinevaid seemneid, rosinaid ja pähkleid.

Mina lisasin rosinaid, metsapähkleid, kõrvitsa-päevalille- ja linaseemneid. Loomulikult ei puudunud maitseainetest ka koriander ja muskaatpähkel. Kindlasti maitse oma tainast ja muuda seda vastavalt oma maitsele!

Kuidas teha:

Kõigepealt klopi muna lahti, lisa sool, suhkur, hapukoor, kohupiim, piim, seemned, rosinad ja pähklid ning sega ühtlaseks. Lisa söögisooda odra- ja nisujahusse ning kalla see vedela segu hulka. Tõsta taigen küpsetusvormi (mina kasutasin silikoonivormi 24x10 cm) ja küpseta 200 kraadi juures umbes 50 minutit. Kui kasutad muffinivorme, siis on küpsetamisaeg on 20-25 minutit. Soovi korral võid karaskile enne ahjupanekut peale raputada erinevaid seemneid.

Valmis karask uhkeldab kuldpruuni koorikuga ja kutsub koheselt sööma. Igaks juhuks võid muidugi küpsust kontrollida puutikuga. 

 

Soovitus!

  • Söö  ahjusoojalt koos pohlamoosi ja taluvõiga 
  • Küpseta muffinivormides ja muuda karask ideaalseks vahepalaks 

Tasub teada!

  • Ricotta on vadakukohupiim, mis on tavalisest kohupiimast madalama happesusega 
  • Otto Ricotta kohupiim on valmistatud meie kodumaisest toorainest ja  tootmise käigus pole sinna lisatud säilitusaineid
  • Oder sisaldab B-rühma vitamiine ja tekitab pikaks ajaks täiskõhutunde
  • Päevalilleseemned võivad muutuda karaski sees roheliseks
  • Mõnusat jõuluhõngu lisavad karaskile marmelaad ja kuivatatud puuviljad

 

Mõnusat matsutamist!

Johanna

 

[gallery ids="1852546,1852554,1852560,1852566,1852577"]