Reklaam sulgub sekundi pärast

Merilin Taimre retsept: gluteenivaba banaanileib

Banaanileib on tänapäeva tõeline hitt! Seda müüakse pea iga väiketänava kohvikus, igas toidupoes ja seda oskab valmistada iga tõeline perenaine. Küll aga pole nii tavaline leid üks valgurikas (ühes viilus 7g valku) ning gluteenivaba banaanileib. Pärast selle retsepti proovimist saab see aga iga pereliikme lemmikküpsetiseks!

Banaanileib on tänapäeva tõeline hitt! Seda müüakse pea iga väiketänava kohvikus, igas toidupoes ja seda oskab valmistada iga tõeline perenaine. Küll aga pole nii tavaline leid üks valgurikas (ühes viilus 7g valku) ning gluteenivaba banaanileib. Pärast selle retsepti proovimist saab see aga iga pereliikme lemmikküpsetiseks!

Banaanileib (10 viilu)

Vaja läheb:

4 väikest küpset banaani

2 muna

1 avokaado

1 tass täisterakaerahelbeid

1 tass mandleid

5 spl Kreeka jogurtit

4 spl orgaanilist toorkakao pulbrit (magustamata)

4 spl toormett

2 tl küpsetuspulbrit

2 tl vanilje ekstrakti

1 tl kaneeli

näputäis meresoola

Valmistamine:

Kuumuta ahi 175 kraadini ja vooderda leivavorm küpsetuspaberiga. Kasuta köögikombaini, et töödelda mandlid peeneks jahuks, ja vala keskmise suurusega kaussi. Nüüd tee sama kaerahelvestega ja lisa need mandlijahule. Mikserda töödeldud mandlite ja kaerahelvestega kokku kakao, kaneel, küpsetuspulber ja sool.

Sega sisse munad, jogurt, mesi ja vanilje ekstrakt. Töötle avokaadot ja banaane köögikombainis kuni kreemja massi moodustumiseni. Sega kõik kokku. Veendu, et segu on hästi segatud ja vala leivavormi. Küpseta 30 minutit. Päts on valmis, kui tikk tuleb puhtana välja ja leib on pealt kuldne ning krõbe. Lase enne lõikamist jahtuda, muidu on see liiga pehme, et vormi säilitada.

Merilin Taimre

Vaata kõiki Merilini retsepte SIIT

Merilin Taimre tervislikke retsepte leiad ka Buduaari ajakirja kevadnumbrist!

[gallery ids="2028962,2028969"]