3 nippi, mille järgi tunda ära värsket ja maitsvat ananassi

3 nippi, mille järgi tunda ära värsket ja maitsvat ananassi

Kas oled mõnikord poes puuviljaleti ääres seisnud ja mõelnud, kas osta või mitte? Kuidas küll kindlaks teha, et vili on värske ja maitsev, sest läbi koore ju ei näe ja pelgalt katsumise järgi ka aru ei saa. Toome välja mõned nipid, kuidas ananassi puhul kindlaks teha, et saad just sellise vilja, mis ka süüa kõlbab.

Kas oled mõnikord poes puuviljaleti ääres seisnud ja mõelnud, kas osta või mitte? Kuidas küll kindlaks teha, et vili on värske ja maitsev, sest läbi koore ju ei näe ja pelgalt katsumise järgi ka aru ei saa. Toome välja mõned nipid, kuidas ananassi puhul kindlaks teha, et saad just sellise vilja, mis ka süüa kõlbab.

1. Nuusuta! 

Ananassi magusat lõhna peetakse vilja värskuse määramisel kõige olulisemaks tunnuseks. Kui see ei lõhna, pole see veel täielikult küps. Kui lõhn on juba pisut käärinud alatooniga, on vili üleküpsenud. 

2. Uuri silmaga nähtavaid indikaatoreid!  

Enamasti peegeldub ananassilt kuldkollakas toon, kuid ka roheline ei ole alati toores.  Pane eelkõige rõhku vilja tervele välimusele ning ära osta seda siis, kui sel on kortsus või punakaspruun nahk, kui avastad lõhed või see lekib, kui näed kuskil hallitust või kui selle lehed on pruunid ja närbunud. Värske ananassi lehed peavad olema terved ja rohelised! Oluline näiataja on ka kuju – vili peab olema hästi kasvanud ümarate servade ja väljakujunenud n-ö silmadega.

3. Tunneta!

Pigista ananassi õrnalt ning veendu, et see oleks üsna kõva, kuid siiski piisavalt pehme. Veendu, et ananass oleks raske – see tähendab mahlasemat vilja. Pane tähele, et raskem ei ole sama, mis suurem. Sikuta ananassi tipust ühte lehte: enamasti usutakse, et ananass on küps, kui saad lehe kätte ilma erilise vastupanuta, kui leht tuleb liiga kergelt ära, võib see olla juba mädanenud.

Allikas: wikihow.com