Reklaam sulgub sekundi pärast

Roheline või kollane? Millal on parim aeg banaani söömiseks?

Kindlasti oled märganud, et banaani maitse oleneb sellest, kui küps see on. Mida küpsem banaan, seda magusam. Hiljutised uuringud on näidanud, et ka banaani toiteväärtus muutub vastavalt sellele, kui küps vili parasjagu on. Huvitav, miks? Ja millal on siis parim aeg seda süüa?

Kindlasti oled märganud, et banaani maitse oleneb sellest, kui küps see on. Mida küpsem banaan, seda magusam. Hiljutised uuringud on näidanud, et ka banaani toiteväärtus muutub vastavalt sellele, kui küps vili parasjagu on. Huvitav, miks? Ja millal on siis parim aeg seda süüa?

Banaanid sisaldavad teatud ensüüme, mis lõhustavad tärklist, muutes selle lihtsateks suhkruteks nagu disahhariidid või monosahhariidid. Tärklis on tegelikult pika polümeeriga variant suhkrust, mis ei ole magus. Seega, kui banaan on küpsenud, on selles sisalduv tärklis juba suhkruteks muudetud. See omakorda teeb banaani ka kergesti seeditavaks.

Siiski, teadlased väidavad, et mida küpsem on banaan, seda vähem on selles vitamiine ja mineraale ning seetõttu soovitavad nad hoida banaane külmikus. 

Jaapani teadlased on aga banaani kohta avastanud niisuguse huvitava fakti: kui banaan küpseb, toodab see rohkem antioksüdante ning suurendab banaani vähivastast toimet. 

Banaan on tõeliselt valmis siis, kui selle koorele ilmuvad mustad täpid. Mida rohkem musti täppe, seda suurem on ka vähivastane toime. Kollase koore ja mustade täppidega banaanid on immuunsüsteemi tugevdamisel kaheksa! korda võimsamad kui rohelise koorega banaanid.

Vaata siit pilti!

Seega, söö banaani siis, kui see on täiesti küpsenud, nii omab see kõige rohkem kasulikku toimet!

Allikas: healthyfoodhouse.com