Reklaam sulgub sekundi pärast

1 ÜLLATAV PÕHJUS, miks peaksid leiva asemel kartulit sööma

Womens Health paberväljaanne

Tihtipeale arvatakse, et täisteraleib on kartulist kasulikum, sest kartulis on palju tärklist ja vähe kiudaineid, ent täisteraleivas on kiudu palju. Mida aga enamus ei tea, on asjaolu, et liigses koguses teravilja söömine pole tervisele sugugi kasulik ning võib pikas perspektiivis isegi rohkem kahju kaasa tuua. Nimelt sisaldavad teraviljad fütiinhapet, mis seob enda külge olulisi mineraalaineid nagu näiteks raud, kaltsium, magneesium ja niatsiini ehk vitamiin B3 ja viib need organismist välja. Ehk siis suures koguses teravilja tarbimine võib lõppeda sellega, et organism jääb vajalikest mineraalainetest ilma ja sellega võib kaasneda luuhõrenemine. Mineraalainete omastamist mõjutavad erinevad tegurid - suitsetamine, alkoholi tarbimine, ravimid, liigne kohvi tarbimine ja teraviljatoitude tarbimine viivad olulised ained kehast välja. Kartulit leivale eelistades jäävad mineraalained organismi alles.