Anni Arro kõrvitsakook

8 kommentaari
Anni Arro kõrvitsakook

Praegu kui aiad on kõrvitsatest lookas tasub mõelda erinevatele kõrvitsaroogadele. Kõrvits ei ole sugugi mõeldud vaid purki panemiseks. Kõrvitsaga saab korda saata palju väikesi imesid. Siin üks neist. Tõesti midagi erilist!

Praegu kui aiad on kõrvitsatest lookas tasub mõelda erinevatele kõrvitsaroogadele. Kõrvits ei ole sugugi mõeldud vaid purki panemiseks. Kõrvitsaga saab korda saata palju väikesi imesid. Siin üks neist. Tõesti midagi erilist!

Anni Arro kõrvitsakook
Kogus: 8 portsjonit

Koostis- ja maitseained:    
250 g Muretainas    
500 g seemnetest puhastatud kõrvits    
5 tk muna    
4 spl suhkur    
250 g Kohupiim    
250 g Mascarpone    
1 spl  tärklis    
1 spl  Vanill- või vanilliinsuhkur

Eelkuumuta ahi 200 kraadini ja küpseta kõrvits ahjus pehmeks. Eemalda koor ja lase viljalihal pisut jahtuda. Vispelda kausis kokku munad ja suhkur. Lisa vanillsuhkur, tärklis, mascarpone, kohupiim ja kõrvitsa viljaliha. Püreeri kõik saumikseriga ühtlaseks massiks. Suru tainas võiga määritud küpsetusvormi ja äärista servad hõbepaberiga.

Küpseta 200-kraadises ahjus kuldseks. Eemalda hõbepaber ja kalla segu vormi. Alanda ahju kuumust 190 kraadini ja küpseta kooki 40 minutit, kuni see on pealt kaunilt oranž ja küps.

Toimetas: Helena-Reet Ennet
Allikas: 100 rooga

Pole suurem küpsetaja?! Siis VAATA, mida põnevat kõrvitsast veel teha saab!