Reklaam sulgub sekundi pärast

KAS TŠILLIPIPRAS peituv aine põletab kõhurasva?

Ei ole saladus, et kõhurasv kimbutab paljusid naisi ning ikka ja jälle võetakse ette eksperimente, mis lubavad kõhurasva põletada ning taljejoont saledamaks muuta. Tšillipipart on aga aastakümneid peetud seedetegevust ergutavaks viljaks, mida soovitatakse toitudele lisada eriti just siis, kui soovitakse kaalust alla võtta.

Põhjus, miks just tšillipipart soovitatakse, peitub aines, mida see sisaldab. Nimelt leidub tšillipipras kapsaitsiini - see on aine, mis annab piprale terava maitse. Mida teravam tšilli, seda rohkem kapsaitsiini see sisaldab ning seda tõhusam kaalulangetaja see on.

Kas kapsaitsiin põletab kõhurasva? Ajakirjas American Journal of Clinical Nutrition avaldatud uuringu alusel saab öelda, et just nii see ongi.

Arvestades seda, et antud aine tõepoolest kiirendab ainevahetust ning lisaks veel pärsib söögiisu ja vähendab vajadust rasvaste toitude järele, siis on selge, et halba ta kindlasti ei tee.

Lisaks väärib mainimist, et punased tšillipiprad alandavad vere kolesterooli taset ning vähendavad ka trombide moodustumise ohtu. 

Kapsaitsiin suurendab sülje tootmist ja stimuleerib maomahla teket, mis omakorda kiirendab sooltetööd. Kiirem ainevahetus muudab keharasva põletamise protsessi lihtsamaks, sest organism ei talleta söödud toitu enam rasvana, vaid kulutab selle energiana ära.