Reklaam sulgub sekundi pärast

Magushapu õunamoos ingveriga! LIHTNE RETSEPT!

September on õunakoogi, õunamahla, ahjuõunte ning õunamoosi kuu! Buduaar toob teieni maitsva ja huvitava magushapu õunamoosi retsepti. See imemaitsev ning lihtsalt valmistatav džemm on mõnus kohe süüa või talvevarudeks sahvrisse pista.

September on õunakoogi, õunamahla, ahjuõunte ning õunamoosi kuu! Buduaar toob teieni maitsva ja huvitava magushapu õunamoosi retsepti. See imemaitsev ning lihtsalt valmistatav džemm on mõnus kohe süüa või talvevarudeks sahvrisse pista.

Vaja läheb:
1,5 kg õunu (vali tugevad ning hapukad õunad - näiteks Antonofkad või muud taliõunad)
1spl värskelt riivitud ingverit
3dl vett
1 sidruni või laimi mahl
1/2 kg suhkrut

Valmistamise käik:
1. Koori ning puhasta õunad ning lõika väikesteks tükkideks
2. Pane kõik moosi koostisained potti ja keeda segades ca 30 minutit (eemaldage keemise ajal vahtu)
3. Valmista ette purgid - pese tulise veega!
4. Võta mõned minutid jahtunud moos ning vala purkidesse.
5. Sule purgid ning peale mahajahtumist vii sahvrisse


Autor: Helena-Reet Ennet