Reklaam sulgub sekundi pärast

Merilin Taimre: Hommikupuder Strawberries & Cream

Vanasti öeldi, et suvel tuleb kolm kilogrammi maasikaid ära süüa, siis on veri hea ja keha paneb talvel haigustele vastu. Seega, mis võiks olla parem kui kreemjas kaerahelbepuder maasikatega?


Vanasti öeldi, et suvel tuleb kolm kilogrammi maasikaid ära süüa, siis on veri hea ja keha paneb talvel haigustele vastu. Seega, mis võiks olla parem kui kreemjas kaerahelbepuder maasikatega?

Kel suvest veel sügavkülmas mõni karbike maasikaid alles, see plaksutab käsi. Kel mitte, see teeb kiire sörgi lähimasse poodi. Ja kuna kõigest 150 grammi maasikaid aitab vabaneda halvast meeleolust, siis ei tee see küll me tujule midagi!

Ühele

125 ml täisterakaerahelbeid

125 ml maasikaid, külmutatud

125 ml piima

2 spl Kreeka jogurtit

½ tl vanilliekstrakti

½ tl kookosõli

noaotsatäis meresoola

vett

Kuivrösti kaerahelbed pannil, kuni need saavad veidi kuldseks. Samal ajal valmista maasikakaste. Selleks lisa veidi vett väikese poti põhja ning kuumuta koos maasikatega. Kui maasikad on pehmenenud, purusta need käsiblenderiga ühtlaseks kastmeks. Sega sisse vanilliekstrakt ning aseta kõrvale. Lase piim väikeses potis keema ning kalla sisse röstitud kaerahelbed. Sega korra ning kata kaanega. Keeda madalal tulel, kuni piim on kõik kaerahelvestesse imbunud. Hoia käed eemal ning las nad podisevad kaane all. Nii tagad potis ühtlase kuumuse ning ei purusta segades kaerahelbeid. Tulemuseks on pehmemad ning kohevamad kaerahelbed. 

Kui kogu piim on helvestesse imbunud, sega õrnalt hulka maasikakaste ja naudi!

Merilin Taimre 

Vaata ka Merilini teisi retsepte:

Merilin Taimre aka Preili Paleo isuäratavad köögiviljavrapid

Merilin kokkab: Soolatud banaani trühvlid ehk tervislik Snickers

Merilini kiire powersnack PBBB - Peanut Butter Banana Bread

Merilin kokkab: hummus on mu lemmiksnäkk. RETSEPT!

Buduaari uus hobikokk on Merilin Taimre. RETSEPT!

 

[gallery ids="1897898,1897905"]