Reklaam sulgub sekundi pärast

RETSEPT: IMMUUNSUST tugevdav küüslaugumääre

Taimne Teisipäev

Shutterstock

Üheks suurepäraseks toiduaineks keha vastupanuvõime tugevdamisel on küüslauk.

Küüslauk sisaldab erinevad väävliühendeid, mis annavad laugulisele tema iseloomuliku tugeva lõhna ja maitse. Väävli toimeainet allitsiini tuntakse ka loodusliku antibiootikumina, mis tapab mikroobe ja pärsib nende arengut organismis. Tervistav ja kreemine küüslaugumääre: Vaja läheb: 200g india pähkleid või päevalilleseemneid väike kimp tilli peterselli või muid soovitud ürte 2-3 küüslauguküünt natuke meresoola maitse järgi sidrunimahla väike kogus vett Tee nii:  Pane pähklid/seemned kolmeks tunniks kuni üleöö külma vette likku. Kurna pähklid või seemned, haki maitseroheline ja puhasta küüslauk. Mikserda koostisosad saumikseriga ühtlaseks seguks. Kui segu on liiga paks, lisa juurde tilgake vett. Maitsesta segu soolaga ning tasakaalusta maitset sobiva koguse sidrunimahlaga. Määri segu krõbedale leivale ja naudi värskete aedviljadega!