RETSEPT: JOHANDRA EMA KANEELIRULLID viivad keele alla

Kaneelirullide valmistamiseks ei pea sugugi olema nädalavahetus – sa võid neid valmistada ka esmaspäeva öösel või hoopis kolmapäeva varahommikul.
Tervislikku elustiili austav Johandra-Lisett Iljušin jagas hiljuti sotsiaalmeedias oma ema kaneelirullide retsepti. Antud retsepti puhul on kõik nullist ise valmistatud – ka pärmitainas.
Vaja läheb:
24 g ehk 2 pakki pärmi
500 ml vett
500 g jahu
soola ja suhkrut
Segu:
200 g võid
kaneeli
pruuni suhkrut
valget suhkrut
Valge kreem:
2 spl sulatatud võid
tuhksuhkrut
piima
Tegevuskäik:
Alusta pärmitaignast. Selle jaoks pane kaussi 500ml sooja vett (veidi kuumemat kui kehatemperatuur), 2 pakki pärmi (24g tuli minul), veidi soola ja suhkrut. Sega see kõik korralikult läbi, kuni pärm on veega lahustunud. Hakka lisama vaikselt nisujahu, ära lisa kõike korraga vaid vähehaaval. Kokku läheb taignasse 500g jahu. Kui kõik on ilusti kokku segatud, siis kata kauss kaane ja suure rätikuga. Lase sel paar tundi seista, ta kerkib vähemalt kaks korda suuremaks.
Segu, mis läheb kaneelirullide sisse:
Paari tunni möödudes sega kokku 200g toasooja võid, palju kaneeli, pruuni suhkrut ja valget suhkrut. Koguseliselt peaks tulema teda piisavalt, et katta kogu pärmitaigen.
Võta pool kausis olevast taignast, tee käed jahuseks ja patsuta teda kätte vahel mitu minutit. Aga ära niiöelda lase teda näppude vahele, sest nii teed sa selle lihtsalt katki. Patsuta kuni ta enam näppude külge kinni ei jää. Seejärel pane see lauale ja rulli peenikeseks. Pane pärmitaigna peale eelnevalt tehtud sisu.
Rulli taigen kokku. Lõika 3-5cm paksused rullid, kas noa või hambaniidiga. Pane need koogivormi, aga jäta ka veidi paisumisruumi. Kui rullid on vormis, lase neil veel toatemperatuuril veidi paisuda. Seejärel küpseta neid ahjus 200 kraadi juures kuni need on pealt kuldpruunid, aga seest pehmed.
Valge kreem: 2spl sulatatud võid, tuhksuhkrut ja piima. Sa pead kõiki asju silma järgi panema. Segu peaks jääma täiesti valge. Tuhksuhkrut läheb päris ohtralt.
Kata kaneelirullid valge kreemiga ja naudi soojalt!

Foto: Johandra-Lisett