Reklaam sulgub sekundi pärast

Amarula retseptivõistluse paremad palad

Amarula suurest retseptivõistlusest võttis osa palju häid retsepte, kus kaheks põhikomponendiks pidid olema Amarula Cream ja kohv. Kolm parimat retsepti tasustati luksusliku Amarula pinkikukotiga. Vaata allpool väikest valikut parimatest ja isuäratavamatest retseptidest.

 

 

Amarula suurest retseptivõistlusest võttis osa palju häid retsepte, kus kaheks põhikomponendiks pidid olema Amarula Cream ja kohv. Kolm parimat retsepti tasustati luksusliku Amarula pinkikukotiga. Vaata allpool väikest valikut parimatest ja isuäratavamatest retseptidest.

 

Simple the best ehk Amarula Napoleonitort 

Vaja läheb:
PÕHI
500g valmis lehttainast
KREEM:
100g jahu
200g suhkrut 
0.5sl tärklist
5 munakollast
6,5 dl piima
1dl kohvi
0,5dl Amarula likööri

Valmista kõigepealt kreem, sest see vajab jahtumist. Vahusta munakollased suhkruga ja sega hoolikalt jahu-tärklise seguga. Vala suuremasse paksupõhjalisse potti. Teises potis kuumuta piim, kohv ja Amarula liköör peaaegu keemiseni ( mitte keema! ). Vala kuum piim peene joana munavahu hulka. Kuumuta tasasel kuumusel ja pidevalt segades, kuni kreem muutub paksu hapukoore sarnaseks. Tõsta pliidilt ja jäta jahtuma. Samal ajal jaga tainas viieks osaks ja rulli kõik osad hästi õhukeseks. Küpseta kõik viis põhja eraldi, igaühte 225°C juures 5 minutit. Lao serveerimisalusele põhi ja selle peale 3 mm paksuselt kreemi. Jätka, kuni neljas, kõige pealmine kiht on kreem + puru ( viies põhi lähebki selle puru jaoks ). Pane kook üheks ööpäevaks külmikusse. Lõika ümara vormiga tordist sobivad tükid ja kaunista tsilli niidikestega.

 

Rukkileiva Amarulamisu 

Klassikaline Itaalia magustoit Tiramisu mis on saanud vastavalt retseptivõistluse normidele endale uue näo, kus peaosalised saavad väga hästi läbi.

Vaja läheb:
100g toorjuustu
50g kohupiimapastat
50g valget šokolaadi
50g rõõska koort 35%
4cl Amarulat
100g riivleiba
lahustuvat kohvi

Valmistamine:
Sulata šokolaad ja sega kokku toasooja toorjuustu, Amarula ja kohupiimapastaga. Lisa ettevaatlikult vahustatud vahukoor. Maitsesta pool kreemi lahustuva kohviga. Nii saad veel rohkem siiruviirulisemaks hõrgu magusroa muuta. Lao kihiti leivapuru ja kreem läbipaistvasse pitsi või pokaali. Viimaseks kihiks jäta leivapuru. Tõsta hõrgutis tunnikeseks enne serveeimist külmikusse. 

 

Amarula moccachino väikse vürtsiga 

Vaja läheb:
3/4 tassi kangemat kohvi
1 tl fariinisuhkrut
1 sl rõõskkoort
0,5 tl piparkoogimaitseainet
1 tl vanillisuhkrut
1 tükike tumedat šokolaadi
2 cl Amarula likööri
kaunistamiseks 2 sl magusat vahukoort ja näpuotsatäis kakaod.

Tee nii:
Pane tassi põhja maisteained, vala peale kuum kohv ja sega. Lisa liköör. Kaunista vahukoore ja kakaoga ning naudi!

 

Vaata pilte ja teisi retsepte siit!