Buduaari GURMEEKOOL vol 1: Muskaatkõrvitsa–kookospiimasupp röstitud kanafileevarda ja ürdiõliga

24 kommentaari
Buduaari GURMEEKOOL vol 1: Muskaatkõrvitsa–kookospiimasupp röstitud kanafileevarda ja ürdiõliga

Alustame Buduaari Gurmeekooli retseptide jagamisega. Season 1 vol 1 ehk esimese hooaja esimene retsept on gurmeekursusel valminud hõrk eelroog. Retsepti autor Toiduakadeemia peakokk Tarvo Kullama valis selle eelroa valmistamisel peamiseks koostisosaks muskaatkõrvitsa, mille maitse erineb sootuks meie omast kodumaisest kõrvitsast. Ka on toitude maitsetes tunda tugevalt Tai köögi mõjutusi.

Tarvo armastus Tai köögi maitsete vastu sai alguse sellest ajast, kui ta Tallinnas restoranis Siam tailasest peakoka käe all kaks aastat töötas. Tai köök võlub teda just maitsete selguse ja värskuse poolest ning ka seepärast, et Tai toidus on vürtsides mõnus magusa ja hapu tasakaal. Selle maitsva ja kauni kirgasoranži kreemsupi ja sinna juurde hõrgud kanafileevardad valmistasid gurmeekooli kursuslased Karmo Kuusküll, Marge Rahu, Katri Teller ja Kätrin Karu.

MUSKAATKÕRVITSA-KOOKOSPIIMASUPP röstitud kanafileevarrastega

Kanalihavardad:

• 1 spl valget pipart 
• 2 spl kollast karrit
• 1 spl soola    
• 75 g suhkurt   
• 400 g kookospiima   
• 50 g austrikastet  
• 50 g õli    
• 1,2 kg Talleggi jahutatud kanafileed

Supp:

• 1500 g kõrvitsat
• 4 küüslauguküünt
• 1 sibul
• 1 dl kuiva valget veini 
• 1 dl puljongit
• Kanalihavarraste marineerimisleem
• Maitsestamiseks võid, õli, soola, pipart