Buduaari GURMEEKOOL vol 4: Tiramisu tort

24 kommentaari
Buduaari GURMEEKOOL vol 4: Tiramisu tort

Vabariigi aastapäev on lähenemas ja Gurmeekooli selle nädalalõpu retsepti autori Perenaine.ee veebiajakirja toimetaja Marit Soobiku arvates on Tiramisu tort igati selle tähtsa pidupäeva vääriline dessert.

Lähenemas on Vabariigi aastapäev ning paljud pered katavad ka selleks puhuks pidulauad. Gurmeekooli nädalalõpu retsepti autori Perenaine.ee veebiajakirja toimetaja Marit Soobiku arvates on Tiramisu tort igati selle tähtsa pidupäeva vääriline dessert.

Maritile meeldib väga selliseid kihilisi küpsetisi teha. Küpsetad koogipõhja valmis, vahustad kreemi kohevaks ja siis tuleb mõnus koogi kokku panemise osa! Ta arvab, et kes on ennegi biskviitpõhja küpsetanud, sellele ei tohiks selle tordi tegemisel midagi väga keerulist olla, vaid siis natuke ajakulu. Tiramisu tordi valmistamine ei ole üleliia keeruline, eriti veel, kui kasutada poest ostetud biskviitpõhja, kuigi endatehtud on maitsvam ja ka säilitusainetevaba. Biskviidi küpsetamisel ei tohiks ahjuust avada enne poolt küpsetusaega, muidu võib biskviit alla vajuda. Kindlasti peab olema ettevaatlik ka šokolaadi veevannil sulatamisel, et šokolaadi hulka ei satuks ühtegi veepiiska.


TIRAMISU TORT

Tordil lasta maitsestuda vähemalt 4 tundi, soovitavalt üleöö, külmas kohas.

Tordipõhi:

• 4 muna
• 4 spl suhkrut
• 4 spl jahu
• 4 spl tärklist
• 0,5 tl küpsetuspulbrit
• veidi soola

Immutamiseks:

• 1,5-2 dl kanget kohvi
• 1 spl mandlilikööri

Šokolaadikreem:

• 100 g tumedat šokolaadi
• 100 ml Farmi vahukoort

Toorjuustukreem:

• 3 muna
• 1,5 dl suhkrut
• 400 g Farmi toorjuustu
• soovi korral 1 spl mandlilikööri