Reklaam sulgub sekundi pärast

Buduaari nädala veinisoovitus

Kas sa ei oska toidu kõrvale sobivat veini valida? Oled alati kimpus, kas punane või valge vein? Nüüd on nendele probleemidele lahendus! Buduaari nädala veinisoovitusest saad lugeda uut ja huvitavat erinevate veinide kohta ning mis millega kõige paremini sobib. 

Esimesena tutvustame Masi Masiancot

Masi Veinikoda on rajatud Boscaini perekonna poolt 1772. aastal ning kuulub tänini perekonna omandusse. Veinikojale kuulub samuti osalus Itaalia vanimas veinimõisas, Serego Alighieri Estate, mis on rajatud aastal 1353. Masi on Veneto piirkonna juhtiv Amarone veinitootja ning Ripasso meetodi taasavastaja (1964. aastal), samuti omavad nad istandusi Toskaanas ning Tupungato Valleys, Argentiinas.

Masi Masianco on suurepärane kevade kuulutaja, mille valmistamisel kasutatakse samuti lühikest Ripasso meetodit, ehk marjade kuivatamist restidel. Vein segatakse kokku kaheks viinamarjasordist, millest 75 % on Pinot Grigio ning 25% tammes fermeteeritud Verduzzo. Tulemuseks on vein, mille aroomis on tunda banaani, vürtse, ürte, aniisi ja rukolat. Maitse on kerge ja mahlane, milles pisut vürtse, tsitrusvilju, münti ning pirni- ja õuna noote.

See on vein, mis sobib niisama nautimiseks, kuid eriti hästi harmoneerub kanaliha ja kalaroogadega, näiteks ahjus küpsetatud lõhe sinihallitusjuustuga, samuti ceasari salatiga ning kergemate suupistetega. Vein on müügil Rimides, Prismades, Kaubamaja Toidumaailmas ning Veinisõbra kaupluses

 

Mõnusat avastamist! 

[gallery ids="1892630"]