PORGANDIKOOGI RETSEPT: eriti kreemjas hõrgutis

Porgandikook on vahelduseks lausa ideaalne valik.
Tegemist ei ole klassikalise koogiga – porgandikook on väga põnevate maitsenüanssidega.
Vaja läheb:
350g riivitud porgandit
80g kreeka pähkleid
2tl kaneeli
1tl värsket riivitud ingverit
220ml õli
250g jahu
1tl soodat
0,5tl küpsetuspulbrit
0,5tl soola
100g rafineeritud suhkrut
100g rafineerimata suhkrut
2spl linaseemnejahu
6spl vett
1 apelsini riivitud koor ja poole apelsini mahl
50ml taimset piima või vett
Valmistamine:
Sega kokku linaseemnejahu ja 6spl vett ning jäta seisma. Pane kaussi riivitud porgand, kaneel, ingver ja kreeka pähklid ja sega kokku. Lisa jahu, sooda, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Lisa linaseemnejahu ja vee segu. Lisa õli, apelsini koor ja mahl ning taimne piim või vesi ja sega omavahel hoolikalt kokku. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20cm vormi ning küpseta vähemalt 45 minutit 180 kraadi juures. Lase jahtuda ning kaunista näiteks apelsinimaitselise glasuuri ja kreeka pähklitega.

Foto: pilt: Taimne Teisipäev