PORGANDIKOOGI RETSEPT: eriti kreemjas hõrgutis

1 kommentaar
PORGANDIKOOGI RETSEPT: eriti kreemjas hõrgutis
pilt: Taimne Teisipäev

Porgandikook on vahelduseks lausa ideaalne valik.

Tegemist ei ole klassikalise koogiga – porgandikook on väga põnevate maitsenüanssidega.

Vaja läheb:

350g riivitud porgandit

80g kreeka pähkleid

2tl kaneeli

1tl värsket riivitud ingverit

220ml õli

250g jahu

1tl soodat

0,5tl küpsetuspulbrit

0,5tl soola

100g rafineeritud suhkrut

100g rafineerimata suhkrut

2spl linaseemnejahu

6spl vett

1 apelsini riivitud koor ja poole apelsini mahl

50ml taimset piima või vett

Valmistamine:

Sega kokku linaseemnejahu ja 6spl vett ning jäta seisma. Pane kaussi riivitud porgand, kaneel, ingver ja kreeka pähklid ja sega kokku. Lisa jahu, sooda, küpsetuspulber, sool ja suhkur. Lisa linaseemnejahu ja vee segu. Lisa õli, apelsini koor ja mahl ning taimne piim või vesi ja sega omavahel hoolikalt kokku. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud 20cm vormi ning küpseta vähemalt 45 minutit 180 kraadi juures. Lase jahtuda ning kaunista näiteks apelsinimaitselise glasuuri ja kreeka pähklitega.

Foto: pilt: Taimne Teisipäev

Sarnased artiklid