Reklaam sulgub sekundi pärast

EMADEPÄEVA RETSEPT: SANDRA mangošarlott valge šokolaadiga

Buduaar

Sandra

Kolme lapse ema Sandra Daškova on tõeline koogimeister, kelle mitmekihiline mangošarlott viib lausa keele alla.

Põhi:
19 Savoiardi küpsist
Piima küpsiste kastmiseks
80g küpsiseid
50g võid

Kiht I:
4 želatiinilehte (8g)
1spl sidrunimahla
2 munavalget
60g suhkrut
250ml vahukoort
120g toorjuustu
Poole mango tükid

Kiht II:
50g mandlilaaste
50g valget šokolaadi

Kiht III:
3 želatiinilehte (6g)
185g aura mango-apelsini smuutit
150ml vahukoort

Kiht IV:
1 želatiinileht (2g)
100ml aura mango-apelsini smuutit

Valmistamisjuhend:
Kasuta 20cm diameetriga vormi. Lõika Savoiardi küpsistel ots maha. Kasta küpsise siledam pool korraks piima sisse, lao püstiselt koogivormi äärde ritta nii, et suhkrusem pool oleks vormi vastu. Sega omavahel Savoiardi küpsiste otsad, purustatud küpsised ja sulatatud või ning vajuta see vormi põhja. Pane želatiinilehed külma vett 5-7 minutiks likku. Vahusta munavalge ja suhkur tugevaks vahuks. Vahusta toorjuust ja vahukoor tugevaks vahuks. Sega vahud oma vahel spaatli abil kokku.

Pigista želatiinilehtedest välja vedelik ning kuumuta sidrunimahlaga, ära keema lase. Lisa sinna hulka paar supilusikatäit vahtu, sega läbi. Saadud segu lisa vahu sekka. Lisa tükeldatud mangotükid, sega läbi ning vala vormi. Pane tunniks külma.

Teise kihi jaoks sulata valge šokolaad, lisa mandlilaastud ning aja küpsetuspaberil laiali, pane külmkappi tahenema. Purusta kiht ning laota tarretunud vahukihi peale laiali.

Kolmanda kihi jaoks vahusta vahukoor ning valmista ette želatiin (eelnevalt kirjas). Lisa vahukoorele smuutit ja sega spaatliga läbi. Kalla želatiin (eelnevalt vahuga segatult) segu hulka, sega läbi ja kalla vormi. Pane tunniks külma.

Neljanda kihi jaoks valmista ette želatiin ning sega smuuti hulka. Kalla koogi peale ja aja lusikaga laiali. Pane kook vähemalt 4 tunniks külma, kaunista ning naudi!