Reklaam sulgub sekundi pärast

Gazpacho- supikausist päikeselisesse Hispaaniasse!

Iga seikleja, kes Hispaaniasse satub peaks kindlasti proovima Gazpachot. Gazpacho on külm supp tomatist, kurgist ja parpikast. Need kes päikeselisesse Hispaaniasse ei satu, saavad selle ise oma koju tuua. Üks lusikatäis Gazpacot viib sind koheselt valgete seinte, punaste katuste ja kuldse päikese maale. 


Gazpacho

Vaja läheb:

300g saia
600g küpseid tomateid
2 küüslauguküünt
2 sibulat
1 punane ja roheline paprika
1 keskmine kurk
7 spl oliivõli
2 spl õunaäädikat
1 1/2 spl vett


Valmistamine:

Haki puhastatud kurk, paprikad, tomatid ja küüslauk. Leota sai vees ning eemalda koorik. Lisa sai tomatisegule ning purusta saumiksriga peeneks. Lisa õli, äädikas ning mikserdamise vahel ka jääkülm vesi. Maitsesta soola ja pipraga ning aseta külmikusse jahtuma. Jaota 4 kaussi ning kaunista basiilikulehega. 


Millist veini juua Gazpacho kõrvale?

Kuna roog on üks Hispaania rahvustoitude seast, siis mis oleks parem kui Hispaania valged veinid!
Siinkohal soovitame soojalt Buduaari lugejatele nädala veinisoovitusest juba tuttavat Raimat Blanc de Blanc veini, mis on valmistatud Chardonnay ning Albarinio viinamarjadest ja pärineb Clsoters del Serge piirkonnast ning Valenci piirkonna tipptootja Vicente Gandia sulest- Hoya de Cadenas Blanco, mis on valmistatud Sauvignon Blanc ja Chardonnay segust.
Mõlemad veinid on head värsked ja puuviljase nüansiga rüüped, kuid tänu Chardonnay marja sisaldusele omavad suurepräast struktuuri ja võisust, et sobida ka Gazpacho kõrvale. Veinid on saadaval veebipoes www.veinisober.ee, mõlemate hinnad ca 99 eek per pdl.


Toredat Hispaaniaseiklust! 

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja

 

[gallery ids="1910139,1910146"]