Reklaam sulgub sekundi pärast

Grillkana köögiviljavardaga

Ilmad on veel ilusad ning õues grillimine täiesti võimalik. Võta suvest viimast ning naudi toiduvalmistamist värskes õhus!


Grillkana ja köögiviljavardad 

Vaja läheb:

2-4 broileri poolkoiba
1 spl sojakastet
2 spl mett
3 küüslauguküünt
1 väiksem sibul
umbes pool tl Põltsamaa kanget sinepit
oliivõli

Kõrvale:
1-2 paprika (värv omal soovil)
1 väiksem suvikõrvits
shampinjone

 

 

Valmistamine:

Sega kokku marinaad, mis koosneb sojakastmest, sinepist, törtsust oliivõlist ja meest. Maitsesta meresoola ja pipraga ning lisa hulka suuremateks sektoriteks hakitud sibul ja poolitatud küüslauk. Sega läbi ning aseta broilerikoivad marinaadi umbes 20 minutiks. Grilli kana süte peal või kuumuta ahi 200 kraadi peale ning küpeta kana ilusaks kuldpruuniks. Kui kana hakkab valmis saama, siis lülita ahi korraks grillrežiimile. Nii saavad koivad mõnusaks krõbedaks.

Köögiviljavarda jaoks pese ja puhasta köögiviljad ja seened. Eemalda paprikast sisu. Haki paprika suuremateks ruutudeks. Lõika suvikõrvits ratasteks ning seened jäta nii nagu on. Nüüd hakka vaheldumisi vardasse panema seen, marinaadist üle jäänud sibulasektor, suvikõrvits, marinaadist ülejäänud küüslaugu küüs, paprika jne jne. Pintselda köögiviljavardad oliivõliga üle ja pista kas grilli peale või ahju. 

*Kanale saad ahjust küpsetades mõnusad grilltriibud peale kui kasutad ahjuresti. Alla pane aga ahjuplaat, mis on kaetud küpsetuspaberiga, nii ei satu mahlad ahju pinnale ja ei lähe kärssama. 

 

Ilusat septembrikuud! 

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja