Reklaam sulgub sekundi pärast

Hobikokk Karima soovitab: kala tomati ja oliividega

 Karima Bizid saatis meile oma retsepti Tuneesiast. Ta on täiskohaga koduperenaine, kellele söögitegemine on ka hobi. 


 

Karima Bizid saatis meile oma retsepti Tuneesiast. Ta on täiskohaga koduperenaine, kellele söögitegemine on ka hobi. 

Õppinud kokana saab Karima hakkama nii soolase kui magusaga, nii Eesti, Euroopa kui Aasia köögiga, kuid huvitavaima elamuse on ta saanud hoopis haikala söömisest. Kellel haikala külmikus ootamas ei ole, siis võtku selleks retseptiks mõni muu liik:)

 

Kala tomati ja oliividega

400-500 g valge lihaga kala või kalafileed

400 g purustatud tomateid

3 küüslauguküünt

1 punane sibul 

1/2 tl tšillihelbeid või jahvatatud cayenne´i pipart

1/2 sidrunit

hakitud peterselli

oliiviõli

100 g musti oliive

 

Prae oliiviõlis küüslauguviilud ja kala. Prae kala mõlemalt poolt, aga jälgi, et küüslauk ära ei kõrbeks. Maitsesta soola ja pipraga ja eemalda kala tulelt.

Lisa sibul, tšilli ja sidrunikoor. Prae neid koos natuke aega.

Nüüd lisa purustatud tomatid, keeda kaste natuke paksemaks, lisa oliivid ja lase keema.

Siis pane kala tagasi pannile, maitsesta veel, kui on vaja, ja raputa üle peterselliga. Pigista peale sidrunimahla ning serveeri kartulipudruga.

 

Head katsetamist!

Kui sulle meeldis Karima retsept, siis saad tema blogi jälgida SIIT