Toome sinuni kolm maitsvat retsepti: mango kodujuustukoogi, brownie toorjuustukoogi ja krõbedad kodujuustupirukad. Nende retseptide valmistamisel on kasutatud Piimameister Otto kodujuuste, mis sobivad imehästi nii soolaste kui ka magusate roogade valmistamiseks. Kodujuustu võib kasutada näiteks maitsvate pirukate täidiseks, salatis või süüa toidu kõrvale. Teisest küljest saab teha kodujuustust magusaid ampse puuviljadega, valmistada kooke ja küpsiseid. Nii mitmekülgselt võib kasutada ka Piimameister Otto toorjuuste, mis sobivad mõnusa võileiva valmistamisel määrdeks, kookide küpsetamiseks või kreemisuse lisamiseks pasta jasupi ja teiste soolaste roogade sisse. Krõbedad kodujuustupirukad (8 pirukat) Vaja läheb:400 g pärmi-lehttainast1 muna määrimiseks400 g Piimameister Otto klassikalist kodujuustu4 keedumuna100 g riivitud Eesti juustu1 tl sinepitpunt tilliHimaalaja soola Tõsta sügavkülmutatud tainas toatemperatuurile sulama. Lõika kõik neli plaati pooleks nii, et kokku tekib kaheksa ruutu. Aseta tainatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lõika terava noaga neile 1 cm kaugusel äärtest n-ö raam ümber nii, et ei lõika tainast päris läbi. Sega kokku pirukatäidise jaoks kodujuust, riivitud juust, hakitud keedumunad, till ning sega läbi kange sinepi ja väikese koguse Himaalaja soolaga. Tõsta pirukatäidis taina keskele ning määri ääred lahtiklopitud munaga. Kuumuta ahi pöördõhu režiimil 200 kraadini ning küpseta 10 –12 minutit. Söö koos värske salatiga. Foto: Kristel Juhanson Mango kodujuustukook viigimarjadega Vaja läheb:150 g röstitud India pähkleid150 g pehmeid kuivatatud datleid440 g Piimameister Otto kodujuustu hapukoorega200 ml vahukoort70 g suhkrut200 g Piimameister Otto toorjuustu300 ml mangopüreed8 lehtželatiini 1. Purusta pähklid köögikombainis ning lisa datlid. Töötle kuni seguon piisavalt kleepuv. Suru segu 24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ning tõsta täidise ajaks külmikusse tahenema.2. Püreesta kodujuust. Vahusta suhkur ja vahukoor. Lisa maitsestamata toorjuust ning vahusta, kuni saavutad ühtlase massi. Lisa juurde kodujuust ja mangopüree ning sega ühtlaseks.3. Aseta želatiinilehed viieks minutiks külma vette ligunema. Pigista üleliigne vedelik lehtedest välja ning sulata mikrolaineahjus või väikses klaasis, mis on asetatud kuuma vette. Sega ettevaatlikult sulatatud želatiin täidisesse. Vala täidis koogipõhjale ning aseta neljaks tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema.Enne serveerimist kaunista viigimarjadega. Foto: Kristel Juhanson Brownie toorjuustukook Brownie'd on Ameerikast pärit ruudukujulised šokolaadikoogid, kus tainas kasutatakse üsna vähe jahu, kuid rohkelt võid ja šokolaadi, mis muudab koogi pealt krõbedaks, seest aga šokolaadiselt mahlaseks. Koogi valmistamiseks läheb pisut rohkem aega ja määrdunud nõusid kui tavaliselt, kuid tulemus on seda väärt. Küpsisepõhi:170 g Digestive küpsiseid70 g Eesti TaluvõidBrownie sisu:150 g võid100 g tumedat šokolaadi (70% kakaosisaldusega)2 dl suhkrut1 spl vanilliekstrakti või 2tl vanillisuhkrut1,5 dl jahu1/2 tl soola3 muna Täidis:600 g Piimameister Otto toorjuustu150 g hapukoort (10%)3 sl Baileys koorelikööri1 sl suhkrut2 sl sidrunimahlaPeale määrimiseks:1 karp (175g) Philadelphia Milka toorjuustu 1. Valmista brownie sisu. Selleks kuumuta ahi 180 kraadini. Sulata või ja šokolaad. Vahusta munad soola, vanilli ja suhkruga tugevaks vahuks. Lisa pool munasegust pisut jahtunud sulatatud šokolaadi- ja võisegule. Sega sinna hulka sõelutud jahu. Seejärel sega ettevaatlikult sisse ülejäänud munasegu. Vala tainas eelnevalt võitatud lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 180 kraadises ahjus 25–30 minutit. Valmiduse testimiseks torka keskele hambaork – kook ei tohi olla täiesti läbiküpsenud, vaid tiku külge peab jääma ka natuke tainast. Jahuta kook täielikult maha.2. Purusta küpsised ning sega sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm koogivormi põhja.3. Sega kokku toasoe toorjuust, hapukoor, suhkur, Baileys ning sidrunimahl. Lõika brownie kook väikesteks ruutudeks ning sega toorjuustusegusse. Vala täidis vormi ning silu pealt ühtlaseks. Aseta kook vähemalt 2–3 tunniks külmikusse tahenema.4. Viimasena määri koogi peale toasoe Milka toorjuust ning serveeri. Foto: Kristel Juhanson Retseptide ja fotode autor: Kristel Juhanson
Kolmekas — FOTO: AS All Media Eesti Lahedat lugemist „Kolmekas“ tulistavad huumorikahurid: Uuspõld, Valting, Puurad, Nebel ja Jõekalda!
Liis Lemsalu — FOTO: Liis Lemsalu/Instagram Keha ja vaim LIIS LEMSALU avameelselt: ma näen, kui paljud vaevlevad samade probleemide küüsis
Ingrid Mänd — FOTO: Erakogu Nipinurk KOGEMUSLUGU I Ingrid Mänd: tänu coach`ingule on mu elus toimunud suur areng ja edasiminek
Üksinda reisile — FOTO: Depositphotos.com Sisuturundus Üksinda reisile? 7 soovitust, kuidas selleks valmistuda