Imehea küpsisemagustoit! Retsept

Imehea küpsisemagustoit! Retsept

Küpsisemagustoit on üks lihtsamaid ning maitsvamaid magustoiduversioone üldse! Tegu on fantaasiarikka maiusega, milles saab ära kasutada kodus alles jäänud küpsised, pooliku šokolaaditahvli, kuivatatud puuvilju, moosipurgi põhja ja see pole muidugi kõik. Kõiki eelpool loetletud asju omavahel kindlasti kokku segada ei tasu.

Küpsisemagustoit on üks lihtsamaid ning maitsvamaid magustoiduversioone üldse! Tegu on fantaasiarikka maiusega, milles saab ära kasutada kodus alles jäänud küpsised, pooliku šokolaaditahvli, kuivatatud puuvilju, moosipurgi põhja ja see pole muidugi kõik. Kõiki eelpool loetletud asju omavahel kindlasti kokku segada ei tasu.

Siin on kõige lihtsam retsept, kuidas teha küpsisemagustoitu. 

Kahele: 

7-8 keskmise suurusega küpsist (Kõige paremini sobivad erinevad Kalevi küpsised ja kindlasti ka Digestive küpsised)

200 grammi paksu Kreeka jogurtit või hapukoort (ka koorejogurtit või kohupiima võib kasutada)

2 sl kakaod (soovitav oleks kasutada magustamata kakaod)

2 sl suhkrut (kui teed magustoitu magusa kohupiima või jogurtiga, pole suhkrut vaja)

2 sl maasika või vaarika toormoosi (murelikompott on ka hea valik)

Tee nii:

Purusta küpsised parajateks tükkideks. Sega kausis hapukoor, kakao ja suhkur. Võta magustoidu serveerimisnõud – pokaalid sobivad näiteks väga hästi! Pane kõige põhja kiht küpsiseid, seejärel kiht hapukooresegu, kiht toormoosi või kompotti, uuesti küpsised, kakaosegu, toormoos või kompott. Kaunistuseks võib kasutada riivitud šokolaadi, mooniseemneid, mandlilaaste, kookoshelbeid!

Kata pokaalid kilega ja aseta külmkappi seisma – vähemalt neljaks tunniks või üleöö!

Paar nippi:

– kui kasutad toormoosi asemel murelikompotti, siis sobivad kaunistuseks kõige paremini mandlilaastud ja kookoshelbed.

– väga hea mõte on kasutada erinevaid küpsiseid – näiteks Digestive ja tavalisi šokolaadi küpsiseid. Sellisel juhul ära küpsiseid omavahel sega – aseta kihid kaussi nii, et oleks üks kiht ühte sorti ja siis teine kiht teist sorti küpsiseid. 

– mida kiiremini soovid, et magustoit söögivalmis oleks, seda õhemad küpsisekihid tee – muidu võib magustoit kuivaks jääda. Üks variant on küpsisekihte ka vähese piimaga kasta – ka nii saad magustoidu kiiremini serveerimisvalmis!

 

Karin Karu