IMEMAITSEV MUNAVABA TORT, mis viib keele alla

Foto: 123rf

Buduaari ajakiri

Kui sa armastad šokolaadi, on see tort just sulle loodud! Tegemist on munavaba retseptiga, mida saab kerge vaevaga kohandada ka laktoosi- või täielikult piimavabaks, kasutades
kreemis laktoosivabu või taimseid tooteid.

Retsept on loodud tordimeister Alice Sepa poolt, kes valmistab torte Alice’i Imeline Tordimaa nime alt juba 2014. aastast alates.

Tort “Amps armastust”

Tordipõhi:
190 g nisujahu
200 g suhkrut
50 g tumedat kakaod
1 tl soodat
0,5 tl soola
70 g küpsetuskindlaid šokolaadipisaraid või hakitud küpsetusšokolaadi
240 g külma vett
30 g rapsiõli
1 spl sidrunimahla

Kreem:
300 g vahukoort
300 g Otto köögitoorjuustu
70 g suhkrut
2 spl Bourbon vaniljepastat

Veel vajad:
Värskeid marju
150–200 g hapukat moosi või püreed
100 g külmutatud maasikaid

Valmistamine:
Tordipõhja valmistamiseks mõõda ühte kaussi kokku kõik kuivained ning teise kaussi vedelikud. Seejärel vala vedelike segu kuivainete hulka ning sega korralikult kokku. Vooderda 22 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning vormi küljed määri õliga. Vala tainas vormi ning küpseta 180-kraadiseltemperatuuril 20–30 minutit. Kontrolli koogi küpsust puidust tikuga. Küpsenud kook tõsta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Jahtunud kook eemalda vormist ning lõika pealmine ümar kuppel ära.

Kreemi jaoks vahusta vahukoor koos suhkru ja vaniljepastaga hapukooretaolise konsistentsini, lisa toorjuust ning vahusta, kuni kreem on ühtlaselt paks ja siidine. Kasuta kindlasti otse külmikust võetud vahukoort ja toorjuustu, mitte toasooja!

Tõsta tordipõhi serveerimisalusele, määri peale moosi või püreed. Lõika külmutatud maasikad pooleks ning aseta moosile. Seejärel kata tort toorjuustu-vahukoore kreemiga. Kaunista värskete marjadega.

Head maiustamist!

Alice Sepp
Tordimeister Alice Sepp / Foto: Kadriann Raud