Jogurtitort maasikate, kiivide ja virsikutega

Jogurtitort maasikate, kiivide ja virsikutega

Kõik saab alguse emast. Emadus teeb naise kauniks. Emana algab elus uus tee, kus on palju hoolt ja hoolimist. Pühapäevaks kimbu kaunite lillede kõrvale võid valmistada varakult valmis jogurtitordi, mis on kindlapeale minek. Punavate maasikate, roheliste kiivide ja kollaste virsikute kasutamine mahedas tarretatud tordis annavad värvikat meeleolu. Hea tass ema lemmikkohvi maitsva tordilõigu juurde ja kaunis päev ongi südamlikult alanud.
 

Kõik saab alguse emast. Emadus teeb naise kauniks. Emana algab elus uus tee, kus on palju hoolt ja hoolimist. Pühapäevaks kimbu kaunite lillede kõrvale võid valmistada varakult valmis jogurtitordi, mis on kindlapeale minek. Punavate maasikate, roheliste kiivide ja kollaste virsikute kasutamine mahedas tarretatud tordis annavad värvikat meeleolu. Hea tass ema lemmikkohvi maitsva tordilõigu juurde ja kaunis päev ongi südamlikult alanud.

 

Jogurtitordi jaoks läheb vaja:

1 pakk tiramisumaitselist küpsist (180 g)

110 g võid

2x 380 g topsi naturaalset Tere maasikajogurtit

1 suur pakk vahukoort

10 tl suhkrut

1 tl vanilliinsuhkrut

1 ricotta kohupiimatoru (Otto)

20 g želatiini

200 ml virsikukompotivedelikku

3 kiivit

300 g maasikaid

4 kompotivirsikut

veidi šokolaaditükke

piparmündilehti

 

Purusta köögikombainis küpsised, sulata või, jahuta veidi ja sega mage või küpsisemassi hulka. Vooderda 26 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga, suru küpsisemass ühtlaselt koogivormi põhja, aseta vorm külmkappi. Pane želatiin 15 minutiks virsikukompotivedelikku paisuma. Samal ajal valmista kreem. Sega maasikajogurti hulka ricotta sametine kohupiim. Kasutada võib muidugi ükskõik millist jogurtit, hea sortiment on väga suur. Vahusta vahukoor suhkru ja vanilliinsuhkruga tugevaks vahuks. Sulata želatiin madalal kuumusel pidevalt segades, jahuta. Tükelda veidi maasikaid, kiivisid ja virsikuid kreemi sisse. Lisa natuke šokolaaditükke. Sega kreemi hulka ettevaatlikult vahukoor. Nirista sulatatud želatiin ühtlaselt, aeglaselt segades kreemi hulka. Kalla kreem tordipõhjale ja pane külmkappi tarduma. Tordi kokkupanemiseks kulub umbes tund. Kook tardub juba 5 tunniga, aga alati on kindlam, kui seisab üleöö. 

Kui hakkad kooki kaunistama, lõika pika noaga ettevaatlikult jogurtitordi äär koogivormist lahti, eemalda vorm ja libista ettevaatlikult küpsetuspaberit eemaldades tort koogitaldrikule. Lõika puuviljadest meelepärased tükid ja kaunista tort oma fantaasia järgi. Kaunista roheliste piparmündilehtedega.

Kaunist emadepäeva kõigile ja päikest südamesse!

 

 

Pille Viljamaa