Reklaam sulgub sekundi pärast

Kaaluabi: karjasepirukas

Paneme kokku hästi tavalised toidud nagu kartulipuder, hakkliha ja juust, aga välja tuleb natuke ebatavaline ja väga maitsev roog.

Karjasepirukas 

 

Paneme kokku hästi tavalised toidud nagu kartulipuder, hakkliha ja juust, aga välja tuleb natuke ebatavaline ja väga maitsev roog.

Karjasepirukas 

900 g kartulit, kooritud ja tükkideks lõigatud
 6 spl piima
110 g võid, tükkidena + 1 spl kastme jaoks
Soola ja jahvatatud musta pipart
1/2 spl rasva
115 g hakitud sibulat
115 g kuubikuteks lõigatud porgandit
 1 küüslauguküüs, hakitud
450 g lambahakkliha
600 ml puljongit
115 g tükeldatud seeni
2 spl peeneks hakitud siledalehelist peterselli
1 spl jahu
115 g riivitud juustu

100 g=116 kcal

Kuumuta ahi 190 °C .

Keeda kartulid ja valmista neist piima ja võiga puder.

Sulata rasv sügaval pannil. Lisa sibul ja porgand ning prae 5 minutit. Lisa küüslauk ja küpseta veel minut.

Lisa hakkliha ja üks kolmandik puljongit sibula ja porgandi segule ja küpseta pidevalt segades, kuni liha on pruunistunud. Lisa ülejäänud puljong, petersell ja seened, maitsesta soola ja pipraga. Kata kaanega ja küpseta 15 minutit. 

Sega  jahu ja supilusikatäis võid kastmesse ja kuumuta, kuni kaste on paksenenud.

Võta ahjuvorm ja laota hakklihakaste selle põhjale ning kata üleni kartulipüreega. Puista peale riivitud juustu ja küpseta kuumas ahjus  30-35 minutit, kuni pind on krõbe ja pruunistunud. Serveeri kohe.

 

Vaata ka kaaluabi.ee