Kaaluabi: kõrvitsamuffinid

20 kommentaari
Kaaluabi: kõrvitsamuffinid

Kõrvitsaid oskame marineerida, ahjus küpsetada, hautada… Mõni oskab isegi ameerika retsepti järgi pirukat teha. Aga kas te kõrvitsast muffineid teha olete proovinud?

Kõrvitsaid oskame marineerida, ahjus küpsetada, hautada… Mõni oskab isegi ameerika retsepti järgi pirukat teha. Aga kas te kõrvitsast muffineid teha olete proovinud?

Kõrvitsamuffinid

(100g=252 kcal)

    * 2, 4 kl  jahu, sõelutult
    * 1 tl küpsetuspulbrit
    * 1/2 tl söögisoodat
    * 1/2 tl soola
    * 3/4 tl jahvatatud kaneeli
    * 1/2 tl jahvatatud ingverit
    * 1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit
    * 1/2 kl võid, pehmet
    * 1 1/3 kl suhkrut
    * 2 muna, vahustatult
    * 1 kl  keedetud ja püreestatud kõrvitsat
    * 3/4 kl  piima
    * 3/4 kl hakitud pähkleid või pekaanipähklid

Sõelu kokku jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, ingver, kaneel ja muskaatpähkel. Hõõru või ja suhkur kergeks ja kohevaks vahuks, vahusta sisse ka munad.  Seejärel lisa sisse kõrvitsapüree. Sega sõelutud kuivained piimaga kuni taigen on sile pärast iga aine lisamist. Sega sisse ka hakitud pähkleid või pekaanipähklid. Tõsta  taigen lusikaga paberist muffinivormidesse  või võiga määritud muffinipannile. Täida umbes 2/3 vormidest. Küpseta 190 ° C juures 25 minutit või kuni muffinisse torgatud tikk jääb kuivaks. Jahtunult kaunista toorjuustu-vahukoore seguga. Antud kogusest jätkub  umbes 24 koogikese valmistamiseks.

www.kaaluabi.ee