Kaaluabi: puravikusupp

20 kommentaari
Kaaluabi: puravikusupp

Tänavune sügis on eriti helde puravikusõpradele. Mida head peale praadimise ja marineerimise veel puravikega ette võtta?

Tänavune sügis on eriti helde puravikusõpradele. Mida head peale praadimise ja marineerimise veel puravikega ette võtta?

Puravikusupp

6-le 835 kcal, portsjon 140 kcal

1 l puravikke
2 spl võid / õli
2 šalottsibul
2 küüslauguküünt
2-3 spl nisujahu
musta pipart
7 dl köögiviljapuljongit
2-3 dl valget veini
(Umbes 1 spl sinihallitusjuustu või 100 g sulajuustu)
1/2 tl kuivatatud basiilikut
1/2 tl kuivatatud tüümiani
1/2 tl kuivatatud estragoni
1/2 tl ürdisoola
1 spl šerrit
2 dl haput või rõõska koort
1 munakollane
peterselli

1. Hauta seeni omas mahlas keskmisel kuumusel. Lisa või, seejärel küüslauk, sibul  ja must pipar. Hauta mõni minut.
2. Lisa 4 dl puljongit ja vein. Lisa veega segatud jahu ja kuumuta supp keemiseni. Lisa sinihallitusjuust tükkidena, kata kaanega ja lase supil keeda nõrgal kuumusel 5-10 minutit.
3. Maitsesta supp ürtide ja  šerryga. Sega koor ja munakollased ning lisa supile. Kuumuta supp, kuid ära lase enam keema. Puista supile peterselli.

 
www.kaaluabi.ee