Kaaluabi: tagurpidikook baklažaaniga

Kaaluabi: tagurpidikook baklažaaniga

Tarte tatin ehk tagurpidikook on üks lihtne moodus mistahes küpsetist teha. Seda küpsetatakse põhi ülespidi, aga serveerides keeratakse jälle õigetpidi. Täna teeme soolase koogi baklažaaniga.

Tarte tatin ehk tagurpidikook on üks lihtne moodus mistahes küpsetist teha. Seda küpsetatakse põhi ülespidi, aga serveerides keeratakse jälle õigetpidi. Täna teeme soolase koogi baklažaaniga.

Tagurpidikook baklažaaniga 100g – 367 kcal

Vaja läheb:
450 grammi valmis lehttainast 
2 baklažaani 
2 sibulat 
3 küüslauguküünt 
3 spl võid 
4 spl toiduõli 
0,5 tl suhkrut
Tüümiani
Soola
Pipart

Valmistamine:
Sibul ja küüslauk hakkida peeneks ja kuumutada toiduõlis 6-7 minutit. Baklažaan lõigata ratasteks ja praadida õlis mõlemalt poolt kergelt pruuniks. Patsutada majapidamispaberiga õlist kuivemaks. Küpsetusvormi põhjas sulatada või ja suhkur. Kõige alla võib laotada seesamiseemneid, tüümiani vms, mida te tahate, et hiljem oleks koogil kõige peal. Sättida baklažaanirattad vormi põhjale, maitsestada tüümiani ning soola-pipraga, laotada peale sibula-küüslaugu segu ja ülejäänud baklažaanid.
Lehttainas rullida ringikujuliselt 2 cm suuremaks kui küpsetusvorm ja laotada köögiviljasegule peale, surudes ääred sissepoole. Küpsetada 20-25 minutit 180°C juures kuni tainas on kuldne.
Serveerimisel keerata kook teistpidi.

www.kaaluabi.ee