Kanarullid ploomide ja peekoniga

40 kommentaari
Kanarullid ploomide ja peekoniga

Kana! Esmamõte on kindlasti grillkana meie supermarketite valmistoidulettidel… Kana aga saab valmistada mitmel erineval ning ka tervislikul viisil – kana küpsetamine erinevates marinaadides või kastmetes, kana koos erilise lisandiga, erinevad küpsetusmeetodid jne. Võimalusi on lihtsalt nii palju, et vabalt saaks terve nädala ainult kanaliha süüa nii, et sellest ei tüdineks. 

 

 

 

Kanarullid ploomide ja peekoniga

(kahele)

 

Vaja läheb:

2 broilerifileed

4-6 kuivatatud ploomi

kuivatatud basiilikut või salveid

soola, pipart

natuke õli

 

 

Valmistamine:

Vasarda broilerifileed lapikuks. Raputa peale soola, pipart ning salveid või basiilikut. Aseta keskele kuivatatud ploomid ja rulli filee kokku. Mässi ümber peekoniviilud. Vajadusel kinnita peekon puust kokteilitikkudega.  Küpseta ahjus keskmisel astmel 200 kraadi juures umbes 25-30 minutit. Kui tundub, et rullid hakkava kuivama, piserda neile peale natuke õli. Kui oled veendunud, et kana on valmis, võta ahjust välja ning lase natuke jahtuda, siis eemalda alles tikud.

Serveeri riisi ja kookosekastmega.

 

Kookosekaste

Vaja läheb:

2 dl kookospiima

1 suurem küüslauguküüs

75 g konservananassi 

1 tl karripulbrit

2 spl oliivõli

2 tl sojakastet

peotäis kreekapähkli- ja maapähklisegu

värsket salveid

 

Valmistamine:

Puhasta ning tükelda küüslauk. Kuumuta kastrulis õli ning lisa sellele karripulber. Sega paar minutit, lisa küüslauk, kookospiim ning tükeldatud ananass koos vedelikuga. Kuumuta keemiseni ning lisa sojakaste ja pähklid, kuumuta veel umbes 5-6 minutit ning serveeri kohe. Raputa peale hakitud värsket salveid.

 

Head isu! 

 

Mirjam Simmer

Kokakunsti toimetaja