Reklaam sulgub sekundi pärast

Kohupiima-toorjuustu-kirsikook!

Talvisel ajal on värskeid puu- ja aedvilju, mis koogile sobiksid, pisut keerulisem leida, seetõttu on see kook ka kirsikompotiga tehtud. Suvisel ajal võib aga kasutada nii maasikaid, vaarikaid, punaseid sõstraid või kõiki korraga. Kook maitseb hästi kohe soojalt serveerituna ja ka ülejärgmisel päeval.

Talvisel ajal on värskeid puu- ja aedvilju, mis koogile sobiksid, pisut keerulisem leida, seetõttu on see kook ka kirsikompotiga tehtud. Suvisel ajal võib aga kasutada nii maasikaid, vaarikaid, punaseid sõstraid või kõiki korraga. Kook maitseb hästi kohe soojalt serveerituna ja ka ülejärgmisel päeval.

 

Vaja läheb:

15 Digestive küpsist

100 g võid

100 g pruuni (Demerara) suhkrut

2 sl nisujahu

2 muna

250 g vanillimaitselist kohupiimapastat

400 g Farmi köögikoort

1 kirsikompott (kivideta)

Tee nii:

Kuumuta ahi 160 kraadini, purusta küpsised blenderis, sega hulka sulavõi. Vooderda ca 24 cm läbimõõduga koogivorm küpsetuspaberiga. Lisa küpsise-võisegu küpsetuspaberile ja silu ühtlaseks. Sega toorjuust, kohupiim ja pruun suhkur ühtlaseks massiks. Lisa segule munad, jahu ja sega kõik ühtlaseks. Vala saadud segu vormi ja küpseta umbes tund aega, kuni ääred hakkavad kergelt pruunistuma. Lase koogil jahtuda ja lisa peale kirsikompott. Serveeri. Võib pakkuda ka soojalt, sellisel juhul ära kirsse koogile pane, vaid serveeri koogi kõrvale.

Karin Karu

 

[gallery ids="1927829"]