Krõmpsuv ja mahlane purukook puuviljadega! Retsept

Krõmpsuv ja mahlane purukook puuviljadega! Retsept

Sel aastal on sügis kuidagi eriti mõnus ja ilus, päikest jätkub küllaga – ilmaga on meil vedanud. Käes on ka imemaitsvate õunade, pirnide ja ploomide hooaeg ning mis oleks üks õige nädalavahetus ilma kodus küpsetatud koogita? Krõmpsuv ja mahlane, imehästi lõhnav purukook meeldib kõigile. Õuna-pirni ja kuivatatud datlitega purukook (kogusest jagub neljale)

Sel aastal on sügis kuidagi eriti mõnus ja ilus, päikest jätkub küllaga – ilmaga on meil vedanud. Käes on ka imemaitsvate õunade, pirnide ja ploomide hooaeg, ning mis oleks üks õige nädalavahetus ilma kodus küpsetatud koogita? Krõmpsuv ja mahlane, imehästi lõhnav purukook meeldib kõigile.

Õuna-pirni ja kuivatatud datlitega purukook (kogusest jagub neljale)

Vaja läheb:

1 suur õun (viilutatud)

1 suur pirn (viilutatud)

12 kuivatatud datlit (kivid eemaldatud ja hakitud)

natuke sidrunimahla ja vahtrasiirupit

Tainas:

2 tassi täisterajahu (ca 4 dl) Võid ühe osa asendada täisterakaerahelvestega! 

65 g toasooja võid

küpsetuspulbrit

2 tl vanillisuhkrut

4 sl kookoshelbeid

2 tl kaneeli

Tee nii:

Sega täisterajahu, hakitud ja pehme või, küpsetuspulber, kookoshelbed, vanillisuhkur ja kaneel purutaoliseks massiks. Taigen peab jääma tükiline ja rabe. Määri küpsetuspaber võiga, aseta sellele õuna- ja pirniviilud, siis datlid. Piserda üle sidrunimahla ja vahtrasiirupiga. Kata tainapuruga. Pane ahi 200 kraadi peale ja küpseta umbes 20 minutit kuni tainatükid on pealt kuldsed.

Serveeri jäätise või vahukoorega.

Allikas: internet ja tuttavate kogemused

Karin Karu