Kuldne kalasupp

Kuldne kalasupp

Kui lihast, pastast ja kõigest muust on siiber, siis on õige aeg valmistada üks korralik kuldne kalasupp. Kerge, kalorivaene kalasupp sobib lausa suurepärasel suvepäeva! 


Kuldne kalasupp

Vaja läheb:

500g puhastatud heigifileed
250g kartulit
1 sibul
1 suvikõrvits
1 suurem porgand
2 küüslauguküünt
1dl külmutatud herneid
1,4 l kalapuljongit
tilli või peterselli
võid 

 

Valmistamine:

Kuumuta potis või. Lisa sinna hakitud küüslauk ja sibul ning külmutatud herned. Puhasta porgandid, kartul ja suvikõrvits.  Tükelda need kuubikuteks ja lisa sibulale ning kuumuta kergelt läbi. Lisa kalapuljong ning keeda kuskil 15-20 minutit kuni köögiviljad on pehmed. Tükelda kala kuubikuteks ning lisa supile. Keeda 3-5 minutit. Enne serveerimist raputa peale hakitud tilli või peterselli.

 

Head isu! 

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja