Reklaam sulgub sekundi pärast

LEIVATRÜHVLID BANAANITÄIDISEGA – geniaalselt lihtne retsept

Toidublogija Teevi suurim kirg on magusad küpsetised ning kõik tema retseptid on lihtsalt teostatavad ja maitsevad lausa imeliselt. Sel korral jagame lugejatele põneva retsepti, kuidas valmistada magusaid leivatrühvleid, mis lausa sulavad suus ja mis kõige parem - nendega saab hakkama igaüks.

Toidublogija Teevi suurim kirg on magusad küpsetised ning kõik tema retseptid on lihtsalt teostatavad ja maitsevad lausa imeliselt. Sel korral jagame lugejatele põneva retsepti, kuidas valmistada magusaid leivatrühvleid, mis lausa sulavad suus ja mis kõige parem - nendega saab hakkama igaüks.

Kogus: olenevalt suurusest 15-20 tk

vaja läheb:
200 g toorjuustu
(vajadusel veidi tuhksuhkrut)
1-1,5 dl riivleiba + 2-3 spl trühvlite veeretamiseks
2 spl võid
3 spl suhkrut (mina kasutasin pooleks fariin- ja rafineerimata suhkrut)
näpuotsatäis meresoola
1-2 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
banaani (üks paksem viil neljaks lõigatuna)

Kaunistamiseks: astelpajumarmelaadi, riivitud apelsinikoort, Taarapõllu talu marjakrõpse, riivitud valget šokolaadi, purustatud pähkleid jm.

Kui teed riivleiva ise, siis lase viiludel kuivada ning riivi.

Tee nii:

Sulata pannil või, lisa riivleib, suhkur, sool ja kaneel ning rösti, kuniks suhkur on sulanud ning leib on krõbe. Sega saadud puru (jäta 2-3 spl kommide veeretamiseks) toorjuustuga, puista juurde vanillisuhkur, vajadusel lisa ka tuhksuhkrut ning tõsta külmkappi tahenema (hea, kui segu saab üleöö külmas taheneda ja maitsestuda).
Kommide tegemiseks võta kuhjaga teelusikatäis kreemi-leivasegu, vajuta näppude vahel lapikuks, aseta peale banaanitükk ning suru toorjuustusegu ümber täidise kokku ning vormi küpsetuspaberil või käte vahel pallike. Jätka protseduuri, kuniks aineid jagub.

Veereta valmis komme leivapurus, kaunista näiteks riivitud apelsinikoore või astelpajumarmelaadiga ning serveeri kohe.

Retsept on Teevi blogis siin