Reklaam sulgub sekundi pärast

Maasikakreem rosé veini ja halvaaga

 

Maasikaaeg on lõpuks koduses Eestis käes. Tasapisi leiab oma aiast juba punavaid valminud marju ja nendest on mõnus lihtsaid magustoite valmistada. Maasikas paneb kõigi silmad särama ja maasikat armastavad kõik. Maasika suur rauasisaldus aitab väsimuse vastu ja C-vitamiini on umbes viies marjas sama palju kui ühes apelsinis. See mari sobib lisaks kaunitele tortidele või suussulavatele kookidele ka soolastesse salatitesse, koos hea singi või kalaga ja rohke rohelisega, hea kerge mahlakastmega ja näeb serveeritult ka väga efektne välja.


 

Maasikaaeg on lõpuks koduses Eestis käes. Tasapisi leiab oma aiast juba punavaid valminud marju ja nendest on mõnus lihtsaid magustoite valmistada. Maasikas paneb kõigi silmad särama ja maasikat armastavad kõik. Maasika suur rauasisaldus aitab väsimuse vastu ja C-vitamiini on umbes viies marjas sama palju kui ühes apelsinis. See mari sobib lisaks kaunitele tortidele või suussulavatele kookidele ka soolastesse salatitesse, koos hea singi või kalaga ja rohke rohelisega, hea kerge mahlakastmega ja näeb serveeritult ka väga efektne välja.

Magustoidu jaoks otsi kapist toredaid pokaale, väiksemaid ja suuremaid. Maasikas passib hästi ka vahuveinipokaali ja paneb kõik nõrgad heldima. 

 

1 suur pakk vahukoort

500 g maasikaid

1 Otto ricotta kohupiimapasta

100 g halvaad

1 pakk Marmitoni kaeraküpsiseid

1 dl koorega kanget kohvi

1 dl rosè veini

6 tl suhkrut

 

Vahusta vahukoor suhkruga tugevaks vahuks, sega ricotta kohupiimapastaga kergeks kreemiks. Riivi halvaa. Tee tass kanget kohvi, lisa kohvikoort, kui kohv on jahtunud, kalla 1 dl head veini, maasikatega sobib hästi rosè vein.

Vali serveerimispokaalid, sobivad Martini klaasid või smuuti suuremad klaasid. Alusta kihtide ladumist tükeldatud maasikatest, maasikate peale tõsta lusikaga kreemi, siis riivitud halvaa. Võta kaeraküpsised ja kasta kohvi-veinisegusse, suuremasse pokaali pane kaks, väiksemasse üks küpsis. Ja jälle uuesti maasikad. Korda kihte ja kaunista maasikate ja piparmündi rohelise lehega. Lase veidi külmas kihtidel imbuda. 

Magusat maasikaaega kõigile!

 

Pille Viljamaa

 

[gallery ids="1937484"]