Reklaam sulgub sekundi pärast

Mahlase kanaliha grillinipid ja retseptid Talleggilt!

Kanaliha grillides võib juhtuda, et valmides on see liigselt kuivaks küpsenud. Talleggi peakokk Kuna Kitsing annab buduaarikatele nõu, kuidas grillida nii, et alati valmiks mahlane kanaliha ning lisaks jagab uusi häid grilliõhtusse sobivaid kanaliharetsepte. Head grillimist!

Talleggi peakokk Kuna Kitsing annab buduaarikatele nõu, kuidas grillida nii, et valmiks mõnusalt mahlane kanaliha ning jagab lahkelt uusi ja väga häid grilliõhtusse sobivaid kanaliharetsepte. 

Kuidas kanaliha grillida

Parima tulemuse saate keskmisel kuumusel grillides, sest kanaliha küpsemiseaeg on lühike. Keskmine kuumus on siis, kui küttematerjal enam leegiga ei põle, söed on ühtlaselt hõõgumas ja nende pinnale on tekkinud õrn valge kiht. Parajat kuumust saate kontrollida ka käega. Hoia kätt süte kohal ca 10 cm kõrgusel 3-4 sekundit. Kui kauem hoides hakkab põletama, siis ongi saavutatud õige temperatuur.

Grillrest pintselda alati kergelt õliga üle, enne kui kanaliha restile asetad. Nii on tulemuseks kaunite grilltriipudega kanaliha, mille saab ka ühes tükis restilt kätte. Grillrestile lihatükke laotades pea meeles, et kanaliha erinevad tükid (filee, koivad jne) küpsevad erineva kiirusega. Küpsemisajad leiad pakendilt, aga reeglina saavad kõige kiiremini valmis filee ja toorvorstid - 5 kuni 10 min. Kõige kauem läheb koibadega - kuni 20 min. Sööjaid ootav varem valmisküpsetatud kanaliha saab edukalt grillile „sooja“ jätta, mähkides liha fooliumisse ning tõstes grilli servale, kus kuumus on madalam.

Mahlase ja eriliselt hea liha saladus

- Grillimise ajal ära kasuta terava otsaga esemeid, mis lihasse auke torkavad ja  lihamahladel välja joosta lasevad.
- Kasta aeg-ajalt grillilolevat liha järelejäänud marinaadiga, sest see intensiivistab maitseid ning annab lihale täiendavat mahlasust.
- Kirsi- või lepalaastudega on võimalik grillilihale lisada täiesti uudse maitsenüansi. Visake eelnevalt vees leotatud puulaastud sütele, et nendest tulev aromaatne suits saaks toidule meedliva suitsuse maitselisa anda.


Huvitav teada!
Marinaadis liha on kõige maitsvam just säilivusaja lõpupäevadel, sest selleks ajaks on maitsed jõudnud kenasti lihasse imenduda.
Vahel näeb poes „punnis“ kaantega šašlõkiämbreid ja marinaadis liha karpe. Sellest ei tasu lasta end häirida – jälgige kõlblik kuni kuupäeva ning kui see on kehtiv, võite julgelt „punnis“ pakendi osta.

[gallery ids="1930399,1930407,1930414,1930419"]