Reklaam sulgub sekundi pärast

Marineeritud seened

 Metsaseeni on sel aastal mõnusalt palju ning need lausa ootavad korjamist. Nii et kiiresti-kiiresti metsa seenele ning varu endale talveks korralik tagavara marineeritud seeni.

 

Metsaseeni on sel aastal mõnusalt palju ning need lausa ootavad korjamist. Nii et kiiresti-kiiresti metsa seenele ning varu endale talveks korralik tagavara marineeritud seeni.


Marineeritud seened

Vaja läheb:

4 dl vett
1 keskmine porgand
2 sibulat
2-3 spl suhkrut
4-5 vürtsitera
5-6 pipratera
2 loorberilehte
3 spl äädikat (30%)
1 spl soola

 Valmistamine:

Lisa veele kõik vürtsid, äädikas, ribadeks hakitud sibul ning ratasteks hakitud porgand. Keeda marinaadis porgand poolpehmeks ning maitsesta soola-suhkruga. Lisa varem kupatatud männiriisikad.  Arvesta, et selleks on sul vaja kuskil 1 kg värskeid seeni. Keeda seeni mõni minut marinaadis ning aseta steriliseeritud (läbi kuumutatud, keedetud) purki nii, et seened oleksid marinaadiga kaetud. Sulge steriliseeritud kaanega ning aseta purk kaanega allapoole köögirätiku peale ning kata teise köögirätikuga.

 Mõnusat seenelkäiku! 

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja