Marjamuffinid porgandi-träpsudega

27 kommentaari
Marjamuffinid porgandi-träpsudega

Muffinid on mõnusad. Valmivad kiiresti ja on lihtne teha. Aga selle õige koosluse leidmine tähendab katsetamist. Kuidas kellelegi meeldib, kas taigen teha piima ja sulatatud rasvainega või hapukoore ja pehme võiga, kas lisada marju palju või vähe või proovida hoopis teha soolakat muffinit. Retsept 12-le muffinile:
 

Muffinid on mõnusad. Valmivad kiiresti ja on lihtne teha. Aga selle õige koosluse leidmine tähendab katsetamist. Kuidas kellelegi meeldib, kas taigen teha piima ja sulatatud rasvainega või hapukoore ja pehme võiga, kas lisada marju palju või vähe või proovida hoopis teha soolakat muffinit.

Praegu tasub veel vaadata üle sügavkülma marjavarud, kuigi peagi saab muffinisse pista roosaka kevadekuulutaja – rabarberi. Ja kaugel pole maasikaaegki, kuigi neid suve järele lõhnavaid punavaid marju paneks pruutvalgele kreemimütsile ahvatlevaks katteks. Kreemiideid saab napsata magusatelt tortidelt – toorjuustuvaap, martsipan, šokolaadiglasuur, vahukoorevaht.

 

Taignast saab 12 muffinit:

100 g pehmet võid

2 dl suhkrut

1 suur muna

100 g hapukoort

3 dl jahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

veidi apelsinikoort

1 porgand riivitult

musti sõstraid, pohli

 

Vahusta toesoe pehme või suhkruga heledaks vahuks. Lisa muna ja vahusta edasi. Mõõda välja jahu ja sega küpsetuspulber jahu hulka. Riivi porgand ja veidi apelsinikoort peeneks. Lisa jahusegu ja porgandid apelsinikoorega vaheldumisi hapukoorega munavahule.

Kuumuta enne ahi 200 kraadini. Täida paberist muffinipesad taignaga. Sellest taignast jagub täpselt 12-le muffinile. Puista peale sügavkülmamarju, sõstraid või pohli, sobivad ju kõik. Pane marjad taignale külmunult. Umbes 10-12 marja muffinile.

Küpseta kuni 30 minutit. Jahuta ahjus 5 minutit avatud uksega, kui kuumus on välja keeratud. Tõsta muffinipann ahjust välja ja jahuta lõplikult. Kui soovid muffinitele katet, kasuta fantaasiat ja jaga seda teistega.

 

Milliseid muffineid armastad sina!?

 

 

Pille Viljamaa