NÄDALALÕPU MAGUSTOIT: Portugalipärane riisipuding on tõeline nauding

1 kommentaar
NÄDALALÕPU MAGUSTOIT: Portugalipärane riisipuding on tõeline nauding
pilt: Shutterstock

Eestlase silmis kuulub riis enamasti pigem soolaste toitude kategooriasse.

Tegelikult saab sellest aga ka võrratuid magustoite valmistada.

Portugalipärane riisipuding sobib nii kosutavaks magustoiduks kui ka hommikusöögiks.

Koostisosad:

125 grammi keetmata riisi (sobib nii pudruriis kui tavaline valge riis)
7 dl piima
1 kaneelipulk
2 väiksema või 1 suure sidruni koor (ka apelsinikoort võib kasutada)
4 sl suhkrut
Näpuotsatäis soola
Kaneeli

Valmistamine:

Pane piim koos sidrunikoore, kaneelipulga ja soolaga keema. Kui piim keeb, lisa riis ning keeda tasasel tulel kuni see on pehme, ise pidevalt segades. Kui riis on pehme, lisa ka suhkur. Keeda veel umbes 5-7 minutit tasasel tulel pidevalt segades. Kui magustoit on valmis, võid selle serveerida väikestes topsides või suurel kandikul nagu Portugalis tavaks. Lisa kindlasti ka kaneeli, sest see teeb selle roa veel eriti mõnusaks.

Sarnased artiklid