Reklaam sulgub sekundi pärast

Nigella ampsud: üksinda kodus

Kui väljas sajab vihma ning ilm on kole, pakub soe kodu lohutust ning just nüüd saab valmistada roogi, mis nõuavad tähelepanu ja rohkem aega. Näiteks valmistab Nigella sellistel päevadel kodus ise pastat ning jagab nüüd oma nippe ka meiega.

Kui väljas sajab vihma ning ilm on kole, pakub soe kodu lohutust ning just nüüd saab valmistada roogi, mis nõuavad tähelepanu ja rohkem aega. Näiteks valmistab Nigella sellistel päevadel kodus ise pastat ning jagab nüüd oma nippe ka meiega.

Vaarika ja sidrunheina magustoit

Vaja läheb:
5dl vett
3dl suhkrut, jagatud kaheks
70g sidrunheina
16 ladyfinger küpsiseid
3,5 dl vaarikaid
3-4 spl viina
3dl kohvikoort
8 munavalget
4dl vahukoort

Valmistamine:
Valmista veest ja ühest osast suhkrust siirup, lastes segul 5 minutit potis keeda. Lisa siirupile sidrunhein ning lase pool tundi tõmmata. Kurna siirup, aga ära sidrunheina ära viska. Mõõda 1dl-1,5dl siirupit ning vala see koos vaarikatega teise potti. Lase segul keema minna nii, et marjad katki keeksid ning moodustaksid mõnusa moosi. Lase sel jahtuda ning kasta küpsised sinna sisse. Aseta moosist läbiimbunud küpsised laiapõhjalisesse klaaskaussi. Mõõda veel 1,5dl siirupit ning lisa sinna viin. Kalla segu vaarikamoosiste küpsiste peale.
Vala ülejäänud siirup sidrunheinaga ühte potti. Lisa kohvikoor ning lase korraks keema. Kurna. Vispelda omavahel munavalged ja teine osa suhkrust ning vala see koore hulka. Kuumuta segu nii kaua kuni see hakkab paksenema. Kui see on juhtunud, siis vala kaste magustoidule peale. Lase jahtuda.
Vahusta vahukoor koos suhkruga ning kata sellega magustoit. Enne serveerimist võid peale raputada ka karamellikastet.

Nigella ampsud on eetris Kanal11 kell 11.30