NIPP: POOLTOORES AVOKAADO KÜPSEKS vähem kui 24 tunniga

6 kommentaari
NIPP: POOLTOORES AVOKAADO KÜPSEKS vähem kui 24 tunniga

Alligaatorpirn ehk avokaado on ülimaitsev ja tervislik, ent tal on üks suur miinus – nimelt riknevad nad kergelt ning pooltoorelt ei tasu neid samuti süüa. Poes on üsnagi raske küpset vilja leida, seega pigem tasub koju osta poolküpseid avokaadosid ja nende küpsemist koduste nippidega kiirendada.

Alligaatorpirn ehk avokaado on ülimaitsev ja tervislik, ent tal on üks suur miinus – nimelt riknevad nad kergelt ning pooltoorelt ei tasu neid samuti süüa. Poes on üsnagi raske küpset vilja leida, seega pigem tasub koju osta poolküpseid avokaadosid ja nende küpsemist koduste nippidega kiirendada.

Seda nippi, millest me siinkohal räägime, teavad ilmselt paljud, ent kordamine on tarkuse ema ja kindlasti leidub ka neid, kes ei ole seda nippi kordagi proovinud! Selleks et poolküps avokaado muutuks küpseks vähem kui 24 tunniga, läheb sul vaja pruuni paberkotti ja ühte puuvilja. Pista avokaado ja puuvili paberkotti ja voldi kott kinni nii, et õhk sisse ei pääseks. Kui 12 tundi on möödas, võid juba kontrollida, kas avokaado on küps.

Põhjus, miks see meetod toimib, on lihtne – puuviljad eraldavad etüleeni (etüleen on gaas, mis kiirendab vilja valmimist) ja see aitabki toorel puuviljal valmida. Isegi banaanikoortest piisab, et poolküps avokaado söögivalmis muuta.

Allikas: purewow.com