Otse vardasse!

Otse vardasse!

Kui poest ostetud šašlõkid on ära tüüdanud või sul lihtsalt tuju kodus ise katsetada erinevate marinaadidega, siis proovi kindlasti ka seda retsepti. Kiire ja lihtne viis üllatada gulinaariaoskustega oma peret ja sõpru! 

 

 

Šašlõkk

Vaja läheb:

1 kg sea kaelakarbonaadi
2 sibulat
3 küüslauguküünt
u. 3-4 spl äädikat
2 loorberilehte
u. 4 spl ketšupit
1 spl kanget sinepit
mett 
toiduõli
sool,pipar

 

Valmistamine:

Lõika liha 4×4 cm suurusteks kuubikuteks. Sega omavahel marinaadi ained ning lisa suuremateks tükkideks hakitud sibul ja küüslauk. Vala marinaad lihale peale ning lase umbes 5 tundi külmikus tõmmata. 

Lükka tükid grillvardasse ja grilli kergelt kuldpruuniks. Serveeri koos suvise salatiga.

 

Millist veini suveõhtu grilli juurde juua?

Raimat Abadia Crianza, Hispaaniast, Clos del Serge piirkonnast on ideaalne šaslõki ja grill-liha kõrvale, tänu oma marjasusele ja pehmetele tanniinidele. Hinnaklass 100 ek per pdl, saadaval Veinisõber veebipoes www.veinisober.ee ning Rimi Supermarketides.

Teine vein mida soovitame on Tamari Malbec, kuna Argentiina on teada ja tuntud barbeque maa, siis mis oleks parem kui mõnusalt vürtsikas, mustsõstrane ning samuti pehmete tanniididega Malbec. Hea on teada, et Malbec viinamarju kasvatatakse vaid Argentiinas ja sõna Tamari tähendab nende dialektis “Teha kõike kirglikult”. Veini hinnaks on Veinisõber veebipoes www.veinisober.ee 77 eek per pdl ning lisaks ka saadaval Prisma Peremarketites. 

 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja