Pehmed naanleivad

24 kommentaari
Pehmed naanleivad

Indiast pärit lameleib sobib ideaalselt suppide ja praadide kõrvale. Need imelihtsalt valmivad saiad toovad tuppa tõelise nostalgia ning mõnus saiaaroom ei jäta ka dieedipidajast naabrit külmaks. Eriti mõnus on neid süüa taluvõiga kohe peale ahjust väljavõtmist. Mõnus saialõhn sulavõiga… mmmm.
 

Indiast pärit lameleib sobib ideaalselt suppide ja praadide kõrvale. Need imelihtsalt valmivad saiad toovad tuppa tõelise nostalgia ning mõnus saiaaroom ei jäta ka dieedipidajast naabrit külmaks. Eriti mõnus on neid süüa taluvõiga kohe peale ahjust väljavõtmist. Mõnus saialõhn sulavõiga… mmmm.

Naanleivad

Vaja läheb:

1,5dl vett
0,5 dl sulavõid
0,5 dl maitsestamata jogurtit või keefiri
25g presspärmi või 12g kuivpärmi
1 muna
5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl suhkrut
määrimiseks õli

Valmistamine: 

Leota pärm käesoojas vees. Lisa sool, suhkur, õli, jogurt ja muna. Sega eraldi kausis jahu, küpsetuspulber ning sega vähehaaval vedelikule. Sõtku ühtlaseks ja jäta kauss sooja kohta puhta rätiku alla kerkima. Nüüd sõtku taigen jahuga puistatud lauale ning vooli 7-8 ümmargust pätsi. Tõsta need küpsetuspaberiga voodetratud ahjuplaadile ning suru peopesaga lamedaks. Lase veel rätiku all mõnda aega kerkida ja pintselda õliga. Küpseta ahjus 225 kraadi juures kuskil 10 minutit. 

Serveeri taluvõiga! 

 

Head isu! 

Mirjam Simmer
Kokakunsti toimetaja