Reklaam sulgub sekundi pärast

PIDULIK RETSEPT: RAGNE suvesalat erilise lisandiga

Buduaar

Suvesalat röstitud kapsaga
Suvesalat röstitud kapsaga — FOTO: Ragne Värk/Instagram

Toidublogija Ragne Värk jagas imelist suvesalati retsepti, mille valmistamine on tõeliselt lihtne.

Suvesalat röstitud kapsaga
Kogus: kuuele

120 g salatilehti
150 g suhkruherneid
200 g kirsstomateid
3 soolakurki või hapendatud kurki
200 g rediseid
1 kollane tomat
150 g kikerherneid
0,5 tl paprikapulbrit
näpuotsatäis cayenne´i pipart
1 tops Alma jogurtikastet küüslaugu-ürdi

Lisaks: oliiviõli, laimist pressitud mahla

Grillitud kapsasektorid:
1 Hiina kapsas
2 sl Teriyaki kastet
2 sl sojakaste
2 sl austrikaste
2 sl oliiviõli
soola, pipart

Tee nii: Lõika Hiina kapsas sektoriteks, kuid jälgi, et iga sektori külge jääks ka n-ö jalaosa. Sega teriyaki, soja, austrikaste ja oliivõli omavahel ühtlaseks. Pane kapsasektorid grillile küpsema ning küpseta need mõlemalt poolt valmis. Küpsemise ajal pintselda kapsast kastmega, maitsesta soola-pipraga.

Rebi salatilehed alusele. Lisa suhkruherned, poolitatud kirsstomatid, kurgiviilud, redisepoolikud ja tomativiilud. Prae kurnatud kikerherned pannil õlis kuldseks, lisa praadimise ajal pannile paprikapulbrit ja cayenne´i pipart. Laota kikerherned salatile.

Lõpuks tõsta salatile ka praetud kapsasektorid. Nirista peale oliiviõli ning pisut laimimahla, lisa kõige lõpuks salatile jogurtikaste.