Aastalõpu lähenedes on aeg kokku-võtteid teha ja tagasi vaadata. Igaüks ehk leiab endale aja, et õnnestu-mistele mõelda ja meenutada märksõnasid, mis aastat 2011 ise-loomustavad. Mul on hea meel, et selle aasta sügisest saan teiega, armsad lugejad, oma tagasihoidlikke retsepte jagada. Tore, kui keegi järele teeb, veelgi vahvam, kui maitseb ka. Olen ise väga loominguline ja vaba käega, soovitan teile ka julgust retseptide jooksval kohandamisel, klassika muutmisel või moodsate maitsetega tutvumisel. Aastavahetuse õhtuks soovitan peolauale valmistada suursuguse võileivatordi. Selle võib mitu päeva varem valmis teha ja erinevate täidistega maitsestuma panna. Kaunistada võib ka vahetult enne serveerimist. Võileivatordi jaoks läheb vaja: 1,5 mitmevilja röstsaia Lõhekreem: 200 g kuumsuitsulõhet 4 muna 1 sibul 200 g Creme Bounjouri (kurgimaitseline) 2 dl majoneesi 2 dl hapukoort piprasegu tilli, peterselli Makratäids: 300 g makrat 100 g värsket kurki 2 muna 200 g Creme Bounjouri (maitserohelisega) 2 dl majoneesi 2 dl hapukoort soola sidrunipipart tilli, peterselli Kattekreem: 1 purk Vertigo Gourmet Caesari kastet 1 OTTO ricotta kohupiimapasta hapukoort majoneesi Kaunistamiseks: 200 g krevette värsket kurki 1 keedumuna avokaadot seesamiseemneid kappareid Keeda munad. Puhasta ja haki kuumsuitsulõhe. Haki sibul, riivi munad, lisa toorjuust, majonees, hapukoor, piprasegu ja maitseroheline. Soola ei ole vaja lisada, kui kuumsuitsu lõhe on üsna tugeva maitsega. Purusta saumikseriga kogu mass kreemjaks. Kreem võib olla üsna pehme ja vedelam, kuna me ei kasuta immutamiseks eraldi vedelikke. Makrakreemi jaoks haki makra, värske kurk ja munad, sega toorjuustu ja majoneesi, hapukoore ja maitseainete ja -rohelisega. Sega saumikseriga kreemiks. Lao kandilised saiad vaagnale ja pane kordamööda vahele erinevat kreemi. Kui teed tordi paar päeva varem valmis, aseta ülemisele saiakihile vajutis. Katteks sega Vertigo Gourmet Caesari kaste kohupiimapasta ja vajaliku koguse majoneesi, hapukoorega, maitsesta vajadusel. Kata ülemine saiakiht kreemiga ja küljed. Kui jääb külgede jaoks kreemi puudu, valmista juurde. Kaunista krevettide, värske kurgi ribade, avokaadolõikude, riivitud keedumuna ja kapparitega. Külgedele puista muna ja seesamiseemneid. Soovi korral võid ääred ära lõigata enne serveerimist, aga ei pea. Meeleolukat aastavahetust kõigile! Pille Viljamaa
Piret Järvis-Milder abikaasa ja lastega — FOTO: Piret Järvis-Milder/Instagram Pere ja kodu IMEARMAS KAADER: PIRET JÄRVIS-MILDERI tütar on nii palju kasvanud
Liis Lemsalu — FOTO: Liis Lemsalu/Instagram Seltskonnauudised FOTO LIIS LEMSALU minevikust rabab jalust
Madli Vilsar — FOTO: Madli Vilsar/Instagram EKSKLUSIIV Ilu ja mood INGLISMAAL ELAV MADLI VILSAR: tahan prioritiseerida oma tervist
Vedel vibraator — FOTO: Unsplash.com Alexander Krivitskiy Sisuturundus Vedel vibraator: uusim trend täiskasvanute lelumaailmas