Piprapood soovitab: Apelsini-hapukoorekook toorjuustukreemiga

Piprapood soovitab: Apelsini-hapukoorekook toorjuustukreemiga

Pühad on ukse ees! Juba detsembrikuu algusest hoogustub külaskäimine ja külaliste vastuvõtmine. Piprapood soovitab teile ühte väga lihtsalt valmistatavat, kuid väga piduliku väljanägemisega, mahlast ja suus sulavat kooki, mida kallite külaliste, pereliikmete ja sõpradega üheskoos nautida.

Pühad on ukse ees! Juba detsembrikuu algusest hoogustub külaskäimine ja külaliste vastuvõtmine. Piprapood soovitab teile ühte väga lihtsalt valmistatavat, kuid väga piduliku väljanägemisega, mahlast ja suus sulavat kooki, mida kallite külaliste, pereliikmete ja sõpradega üheskoos nautida. Selle apelsinise koogi, mis sobib igat pühadelauda kroonima, valmistas ja pildistas www.perenaine.ee veebiajakirjast Elisa Koor.

Apelsini-hapukoorekook toorjuustukreemiga

 

Põhi:
250 g võid
250 g suhkrut
2  apelsini koor (soovitatavalt kemikaalidega pritsimata apelsini)
4 toatemperatuuril muna
3 sl purustatud soolata pistaatsiapähkleid (leiad ainult Piprapoest)

125 ml hapukoort
210 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
30 ml apelsinimahla
75 g jahvatatud mandleid

1. Vooderda kahe 22 cm lahtikäiva koogivormi põhjad küpsetuspaberiga ja määri küljed võiga. Eelsoojenda ahi 170 kraadini.
2. Hõõru või suhkru ja peenelt riivitud apelsinikoorega kohevaks. Lisa ükshaaval munad, segades hoolega pärast iga muna. Sega hulka hapukoor.

3. Sõelu jahu ja küpsetuspulber tainakaussi, sega. Lisa apelsinimahl,  purustatud pistaatsiapähklid ja mandlijahu.

4. Sega kõik ühtlaseks ning jaota vormide vahel.

5. Silu tainas pealt siledaks ja lükka ahju. Küpseta 60–75 minutit või kuni tikuga proovides tuleb tikk keskelt puhtalt välja. Lase mõni minut jahtuda ja seejärel tõsta koogirestile, et põhi ei jääks niiskeks.

Kate:
1 apelsini koor (eelista jällegi kemikaalidega pritsimata vilju)
40 g tuhksuhkrut
1 vanillikauna seemned (leiad Piprapoest)
1 sl Grand Marnier’ likööri
150 ml vahukoort
200 g toorjuustu

1. Sega peenelt riivitud apelsinikoor, tuhksuhkur, vanilliseemned ja liköör toorjuustu hulka. Vahusta koor ja lisa õrnalt segades toorjuustule.

2. Võid immutada valmis koogipooli natukese apelsinimahlaga. 

3. Määri kolmandik kreemi kahe koogikihi vahele, ülejäänud koogi külgedele ja peale. Kaunista apelsiniviilude või röstitud mandlilaastudega.

Piprapoest leiad parima ja põnevaima valiku maitseaineid talviste piduroogade valmistamiseks.

www.perenaine.ee veebiajakirja toimetajad soovitavad kõikidel jõulukingituste otsijatel Piprapoest läbi astuda, sest siin saate komplekteerida oma kallitele lõhnava ja väga praktilise kingipaki.
Piprapood asub aadressil Tallinn, Liivalaia 43. Tel 645 0020, www.pipar.ee

Ilusaid koosviibimisi ja häid maitseelamusi!